Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 2015

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάθε χρόνο αφιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα σχετικά με τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, ως μία από τις πιο αποτελεσματικές προληπτικές παρεμβάσεις της ιατρικής επιστήμης, για την προστασία των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 2015 συμπίπτει με την Παγκόσμια Εκστρατεία Εμβολιασμών (World Immunization Week) που πραγματοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με κύριο σύνθημα: “Ας μειώσουμε το εμβολιαστικό κενό – Εμβολιασμός για όλους”.

Ο εμβολιασμός έχει σώσει περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση δημόσιας υγείας. Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι, το 2013 παρουσιάστηκαν 31.685 κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη, μία αύξηση 348% σε σύγκριση με το 2007. Το κόστος αυτών των επιδημιών, σε ανθρώπινες ζωές και οικονομικούς πόρους, είναι εξαιρετικά υψηλό. Η φετινή Εβδομάδα Εμβολιασμών εστιάζει στην ανάγκη ανανέωσης της δέσμευσης σε πολιτικό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο έναντι των εμβολιασμών. Στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στην εξάλειψη της ιλαράς και της ερυθράς, στην διατήρηση της Ευρωπαϊκής ηπείρου «ελεύθερης» πολιομυελίτιδας καθώς στις απαιτούμενες άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων που επηρεάζουν τις αποφάσεις για τον εμβολιασμό, όπως ο εφησυχασμός, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η δυσχερής πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Οι πολίτες ενθαρρύνονται να συμβουλευτούν τον ιατρό τους σχετικά με τα συνιστώμενα εμβόλια, να ελέγξουν τα εμβόλια που πρέπει να έχουν κάνει στη χώρα τους αλλά και εκείνα που χρειάζονται για να ταξιδέψουν, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων και των ειδικών.

H ανοσοποίηση κάθε παιδιού είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής. Το σύνθημα «Πρόληψη. Προστασία. Εμβολιασμός», μεταφέρει αυτό το μήνυμα σε ολόκληρη την Eυρωπαϊκή Περιοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης μέσω της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία των εμβολιασμών.

Δελτίο Τύπου (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Συμπληρωματικές πληροφορίες:
– Γραφείο νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και συγγενών νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ

– Μύθοι και Αλήθειες για τον Εμβολιασμό

keelpno.gr

Διαβάστε Επίσης  Θέσεις Εργασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Open Vacancies@WHO) | Closing Dates: Jul 6-Jul 17, 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!