Ο Απρόβλεπτος Κύριος Τσέχοφ- 42 Διηγήματα

Tsexof_140x205_OUTΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΧΟΦ
42 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

εισαγωγή – ανθολόγηση – μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου

(ISBN: 978-618-03-0017-8, σελ.: 480, τιμή:16,60€)

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ, ο εξέχων εκπρόσωπος της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής του 19ου αιώνα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ η συμβολή του στην εξέλιξη του θεάτρου κατά τον 20ό αιώνα είναι καθοριστική.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματα του Αντόν Τσέχοφ, τα οποία δίνουν μια διαφορετική εικόνα του πολυσύνθετου έργου του μεγάλου αυτού δημιουργού, αναδεικνύοντας λιγότερο γνωστές πτυχές του. Ιστορίες βουτηγμένες στο μαύρο χιούμορ, στο μυστήριο και στον ερωτισμό, πολλές από τις οποίες μεταφράζονται πρώτη φορά στα ελληνικά.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΧΟΦ
“Υπάρχουν δυο ειδών συγγραφείς καινοτόμοι: Εκείνοι που φέρουν κάτι το καινούργιο. Το καινούργιο παλιώνει. Και υπάρχουν εκείνοι που φέρουν κάτι το ανεπανάληπτο. Απ’ αυτούς είναι ο Τσέχοφ”.
Άγγελος Τερζάκης

“Ο μεγαλύτερος διηγηματογράφος όλων των εποχών”.
Ρέιμοντ Κάρβερ

[box type=”bio”] Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην κωμόπολη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και μεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκόληπτο περιβάλλον. Από τα γυμνασιακά του ήδη χρόνια ξεκίνησε να δημοσιεύει με διάφορα ψευδώνυμα σύντομα ευθυμογραφήματα σε χιουμοριστικά περιοδικά. Το 1879 μπήκε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Μόσχας, την οποία ολοκλήρωσε το 1884, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο διηγημάτων Τα παραμύθια της Μελπομένης. Ως γιατρός βοηθούσε τους ανήμπορους και παρείχε τις ιατρικές υπηρεσίες του δωρεάν. Διακρίθηκε τόσο στη συγγραφή θεατρικών έργων όσο και πεζογραφημάτων. Μερικά από τα πιο γνωστά θεατρικά του έργα είναι: Ο γλάρος, Ο θείος Βάνιας, Οι τρεις αδελφές, Ο βυσσινόκηπος κ.ά. Πέθανε από φυματίωση στο Μπαντενβάιλερ της Γερμανίας το 1904.[/box]

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (τα οποία μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά)
Ο αμαρτωλός του Τολέδο
Η ζωντανή πραμάτεια
Ο κυρτός καθρέφτης
Το σουηδέζικο σπίρτο
Ο παπουτσής κι ο Εξαποδώ
Το βιολί του Ρότσιλντ
Το σπίτι με το μεσοπάτωμα
Ένας άνθρωπος μέσα σε θήκη
Η φραγκοσταφυλιά
Για τον έρωτα

Περισσότερα για το βιβλίο: metaixmio.gr

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ο ονειροπόλος κύριος Τσβάιχmetaixmio.gr
Εισαγωγή – ανθολόγηση – μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

Διαβάστε Επίσης  Τηλεδιάλεξη «Διδακτική της λογοτεχνίας: Παλιές συνδέσεις, Νέα ανοίγματα: Η περίπτωση της Θεωρίας του Μετανθρώπινου και των Νέων Υλισμών»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!