«Πολίτες Του Κόσμου»: Πρόγραμμα Ραδιοφωνικών Εκπομπών για Πολίτες Τρίτων Χωρών

Στόχος του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» είναι η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με θεματολογία που αφορά άμεσα τους πολίτες τρίτων χωρών. Μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος, γίνεται προσπάθεια εξοικείωσης των μεταναστών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση 24 μεταναστών-στριών και 20 γηγενών σε θέματα ραδιοφωνίας και σε Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης (Community Media), με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στην παραγωγή των ίδιων των εκπομπών.

Μέσω του προγράμματος γίνεται προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί;
• Έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών τρίτων χωρών για θέματα που τους αφορούν.
• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γηγενούς πληθυσμού για περιπτώσεις κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός πολιτών τρίτων χωρών στη χώρα μας.
• Εξοικείωση των πολιτών τρίτων χωρών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου μέσα από αυτές να αποκτήσουν τις δικές τους εκπομπές/ παραγωγές.
• Ενημέρωση μέσα από τις εκπομπές για θέματα που αφορούν στην υγεία, εργασία, εκπαίδευση, στέγαση, δημόσια διοίκηση, νομική και διοικητική πληροφόρηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ζητήματα διαφορετικότητας και ρατσισμού, ελληνική ιστορία, σύστημα διακυβέρνησης, κ.α.
• Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ πολιτών τρίτων χωρών και Ελλήνων, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους κατά την υλοποίηση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» μεταδίδονται από το ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM» από Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00-19:30 και έχουν στόχο αφενός την ενημέρωση των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών στην χώρα μας για τα θέματα που τους αφορούν (όπως για παράδειγμα η υγεία, η εργασία, η εκπαίδευση, η στέγαση, οι δημόσιες υπηρεσίες, η νομική και διοικητική υποστήριξη, ήθη και έθιμα της χώρας υποδοχής, γεωγραφία κλπ) και αφετέρου την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής σε ζητήματα διαφορετικότητας.

Επιπλέον στο πλαίσιο του έργου θα παραχθούν:

– Οκτάγλωσσος ενημερωτικός Πολύ-Οδηγός με θεματολογία αντίστοιχη των εκπομπών.
– Ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία είναι δυνατή η υποβολή ερωτημάτων και θεμάτων προς συζήτηση στις ραδιοφωνικές εκπομπές www.politestoukosmou.gr, ενώ έχει δημιουργηθεί στο facebook η σελίδα του προγράμματος πολίτες του κόσμου.
– Ντοκυμαντέρ που θα εξοικειώνει μέσω πρακτικών τους υπηκόους τρίτων χωρών με θέματα ραδιοφωνικής παραγωγής.

polites_kosmou_xorigoi

Το Έργο 1.4.β/13 έχει τίτλο : «Ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα που αφορούν στους μετανάστες, αναπαραγωγή και ευρεία διανομή δομημένου εντύπου, ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού», και υλοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης π.τ.χ, με την συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

—-

Πηγή: praksis.gr

Διαβάστε Επίσης  Έκθεση "Προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του έμφυλου συνταξιοδοτικού χάσματος στην Ελλάδα"

Be the first to comment on "«Πολίτες Του Κόσμου»: Πρόγραμμα Ραδιοφωνικών Εκπομπών για Πολίτες Τρίτων Χωρών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!