Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω».

Στο «ΣΤΕΓΑζω» έχουν δικαίωμα συμμετοχής γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ανήκουν στην ευπαθή κοινωνικά ομάδα των αστέγων και πληρούν αθροιστικά τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην αναλυτική πρόσκληση.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις δαπάνες για τη στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση – υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 πολιτών που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Επιπλέον, ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.) θα υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και την ένταξη τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά συμμετοχής γίνονται δεκτές από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Βότση 34, 1ος όροφος, καθημερινά από την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρες 09:00 – 12.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-320602. Πληροφορίες και υποδοχή αιτήσεων: κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

pde.gov.gr

Διαβάστε Επίσης  Mental Health Matters through Restorative Art (MHM) | Α' Newsletter

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!