Άντα Κολάου: Η ακτιβίστρια κατά των εξώσεων, η νέα δήμαρχος Βαρκελώνης

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υποσχέθηκε την κατάργηση των εξώσεων και τη μετατροπή των άδειων διαμερισμάτων σε κατοικίες για τους φτωχούς. Από το βράδυ της 24ης Μαΐου, η γνωστή 41άχρονη ακτιβίστρια κατά των εξώσεων, Άντα Κολάου, είναι η νέα δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Ισπανία, καθώς κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Βαρκελώνη.

«Ο πόθος για αλλαγή νίκησε την εκστρατεία του φόβου και της υποταγής. Όλοι μαζί κερδίζουμε τη Βαρκελώνη. Θέλουμε μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική». Με αυτά τα λόγια, υποδέχτηκαν οι πολίτες τη νέα τους δήμαρχο, Άντα Κολάου, που ήρθε πρώτη σε ψήφους με το συνδυασμό Barcelona en Comu (“η Βαρκελώνη από κοινού”), έχοντας την υποστήριξη κινημάτων της Αριστεράς και των Podemos (“Μπορούμε”).

_73042539_leadpicΤο 2009 δημιούργησε την οργάνωση “Πλατφόρμα Πληγέντων από Εξώσεις και Κατασχέσεις” (PAH), με σκοπό να βοηθά με την παροχή νομικών κυρίως συμβουλών, τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από κατασχέσεις.

Η ίδια, σε δηλώσεις της στο BBC, είχε πει: “Όταν διοργανώσαμε τις πρώτες μας συναντήσεις με ανθρώπους που είχαν πληγεί από αυτόν τον νόμο (εννοεί για τις κατασχέσεις), περιμέναμε να δούμε συσσωρευμένη οργή. Αντίθετα, είδαμε θλίψη και ντροπή. Οι άνθρωποι ντρέπονταν να μιλήσουν για το πρόβλημά τους λες και έφταιγαν οι ίδιοι. Γιατί η κυβέρνηση τους είχε πείσει πως εκείνοι ευθύνονταν για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ισπανία. Και το μήνυμα της κυβέρνησης επαναλαμβανόταν καθημερινά στις τηλεοράσεις”.

Πηγή: solidarity4all.gr

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Ευρώπη: Τα μέτρα καραντίνας λόγω του κορονοϊού αποκαλύπτουν τις φυλετικές προκαταλήψεις και διακρίσεις εντός της αστυνομίας

There are 2 comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!