«Διακήρυξη του Incheon» για το μέλλον της εκπαίδευσης

Ένα φιλόδοξο όραμα για την εκπαίδευση τα επόμενα 15 χρόνια, υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου στο Incheon της Κορέας.

Η «Διακήρυξη του Incheon», έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπουργών από περισσότερες από 100 χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες νέων.

Η Διακήρυξη θα ενθαρρύνει τις χώρες να παρέχουν μια χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη και ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Θα στηρίξει επίσης τους στόχους της εκπαίδευσης στην αειφόρο ανάπτυξη, στόχοι που θα επικυρωθούν από τα Ηνωμένα Έθνη τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας για την Εκπαίδευση, οδήγησε σε σημαντική πρόοδο, αλλά πολλές από τις δεσμεύσεις του, συμπεριλαμβανομένης της καθολικής πρόσβασης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Επί του παρόντος, 58 εκατομμύρια παιδιά παραμένουν έξω από το σχολείο – τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια. Επιπλέον, 250 εκατομμύρια παιδιά δεν μαθαίνουν βασικές δεξιότητες, ακόμη και αν τα μισά από αυτά έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στο σχολείο. Η «Διακήρυξη του Incheon», φιλοδοξεί να καλύψει αυτές τις ανισότητες.

«Αν αυτή η γενιά των παιδιών είναι να μειώσει κάποια μέρα τις ανισότητες και τις αδικίες που πλήττουν τον κόσμο σήμερα, θα πρέπει να δώσουμε όλοι στα παιδιά μας μια δίκαιη ευκαιρία για να μάθουν. Αυτό πρέπει να είναι το συλλογικό όραμα και δέσμευση μας», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Anthony Lake.

unicef.gr

Διαβάστε Επίσης  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: Από την εκπαιδευτική αξιολόγηση στην αποτελεσματική διδασκαλία»

Κράτα το

Be the first to comment on "«Διακήρυξη του Incheon» για το μέλλον της εκπαίδευσης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!