Εθνική δράση αγωγής υγείας “Ασφαλής Ελλάδα”

H ΕΟΥΔΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αθλητικής Αλιείας -αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που βάση καταστατικού καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική), το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Princess Charlene of Monaco Foundation (Μονακό), τα Διεθνή Βραβεία Guiseppe Sciacca (Ιταλία), το International Swimming Hall of Fame (Αμερική) θα πραγματοποιήσουν τη εθνική δράση ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης “Ασφαλής Ελλάδα” στα πλαίσια της υπό ένταξης “Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Νερό-15 Μαΐου”, στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της χώρας, απευθυνόμενοι σε 500.000 παιδιά.

 Ο πνιγμός, αποτελεί ένα σοβαρό και υποτιμημένο πρόβλημα δημόσιας υγείας αφού ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από αυτόν κάθε 30 δευτερόλεπτα στον πλανήτη από διάφορες αιτίες. Η Ελλάδα έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανατηφόρων πνιγμών ετησίως με την 8-πλάσια σε πληθυσμό Γερμανία.

Σκοπός της δράσης “Ασφαλής Ελλάδα” είναι να ευαισθητοποιήσει έγκαιρα, πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, τον ευάλωτο παιδικό πληθυσμό για τους κινδύνους του νερού και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική, ως μέσου δια βίου άθλησης και προστασίας της υγείας τους από ατυχήματα. Όπως λέει και το σλόγκαν της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο νερό, “προσπαθούμε να κάνουμε ένα πλανήτη που είναι 70% νερό, 100% ασφαλή στο νερό!”

Εκπαιδευτικό υλικό της δράσης

Πηγές: Υπουργείο Υγείας, sportlifesaving.blogspot.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!