Επίσκεψη του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στην Ελλάδα

Ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών, Mutuma Ruteere, επισκέφτηκε την Ελλάδα από τις 4 έως τις 8 Μαΐου 2015 για να αξιολογήσει την κατάσταση στη χώρα σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αποστολή στην Ελλάδα του ανεξάρτητου ειδικού που έχει ορίσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την αξιολόγηση και τη σύνταξη εκθέσεων σε σχέση με τον ρατσισμό, τις ρατσιστικές διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία ανά τον κόσμο.

Ο Ruteere, που επισκέφτηκε τη χώρα μετά από πρόσκληση των ελληνικών κυβερνητικών Αρχών, συναντήθηκε με στελέχη της Κυβέρνησης, εκπροσώπους της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, υπηρεσίες του ΟΗΕ στη χώρα, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και με πληθώρα παραγόντων της κοινωνίας των πολιτών.

Η τελική έκθεση θα παρουσιαστεί από τον Ειδικό Εισηγητή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το 2016.

Ο κ. Mutuma Ruteere (Κένυα) ορίστηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Ειδικός Εισηγητής για τις σύγχρονες μορφές ρατσισμού, ρατσιστικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας τον Νοέμβριο του 2011. Ως Ειδικός Εισηγητής, είναι ανεξάρτητος από οποιαδήποτε Κυβέρνηση ή οργανισμό και ενεργεί ατομικά.  Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.ohchr.org/EN/Issues/Racism/SRRacism/Pages/IndexSRRacism.aspx

unric.org

Διαβάστε Επίσης  Η Άρνηση των εμβολίων για τον κορονοϊό στους Παλαιστίνιους αποκαλύπτει τις θεσμοθετημένες διακρίσεις του Ισραήλ

Be the first to comment on "Επίσκεψη του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στην Ελλάδα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!