Ημερίδα “Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια: Απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη”

Ημερίδα Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια Απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνηΕνημερωτική ημερίδα με θέμα: «Αλληλεγγύη και αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης και Σαντορίνης).

Σειρά από δράσεις κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής – και σε συνεργασία με ειδικούς φορείς. Στις επίκαιρες και αναγκαίες λόγω κρίσης δράσεις συγκαταλέγεται και η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη», που υλοποιείται από την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης (ΜΑΖΙ) και το Ψυχιατρικό Κέντρο Salten (Νορβηγία). Η δράση υποστηρίζεται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δράσεις του προγράμματος, οι οποίες στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα μοντέλο υποστήριξης για την κατάθλιψη με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των ατόμων που πάσχουν. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει παρουσίαση των προγραμμάτων και των τρόπων δωρεάν συμμετοχής σε δράσεις όπως: *Τα τριήμερα εκπαιδευτικά για το συντονισμό ομάδων αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη που θα απευθύνονται σε άτομα με προσωπικό βίωμα κατάθλιψης και δεν είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Θα καλυφθούν οι ακόλουθες ενότητες: α) η έννοια της ενδυνάμωσης και του recovery, β) ομάδες αυτοβοήθειας: τι είναι, πώς οργανώνονται, ποια είναι η αποτελεσματικότητά τους και ο ρόλος του συντονιστή, γ) κατάθλιψη, δ) αυτοκτονικότητα, ε) το στίγμα και η αντιμετώπιση του. * Οι ομάδες ψυχοεκπαίδευσης (12 τρίωρες συναντήσεις) για άτομα με συμπτώματα κατάθλιψης.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Διαβάστε Επίσης  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη γνώμη των πολιτών σχετικά με τη νέα Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Be the first to comment on "Ημερίδα “Αλληλεγγύη και Αυτοβοήθεια: Απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!