Κρίστοφερ Ίσεργουντ : “Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα”

KYRIOS_NORIS_final.indd

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΙΣΕΡΓΟΥΝΤ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΕΝΑ
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
(ISBN: 978-960-566-491-6, σελ.: 312, τιμή: 14,40€)

Μια τυχαία συνάντηση σε ένα τρένο με προορισμό το Βερολίνο γίνεται η αφετηρία μιας στενής φιλίας ανάμεσα στον άγγλο καθηγητή Ουίλιαμ Μπράντσο και τον ελαφρώς μυστηριώδη και αντιφατικό κύριο Άρθουρ Νόρις και η βάση ενός κλασικού μυθιστορήματος που απαθανατίζει την πολιτική ένταση και το πάθος στο Βερολίνο της δεκαετίας του 1930.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
«Ο Ίσεργουντ σκιαγραφεί με τις λεπτότερες πινελιές την ύστατη ανάσα ενός περιθωρίου σε παρακμή και τον ταραγμένο κόσμο των Κομμουνιστών και των Ναζί, καθώς κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους στο χείλος της αβύσσου».
Sunday Telegraph

«Τα αριστουργηματικά βερολινέζικα μυθιστορήματα του Κρίστοφερ Ίσεργουντ (Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα και Αντίο Βερολίνο) μπορούν με μοναδικό τρόπο να μας μεταφέρουν το πώς θα ένιωθες αν βρισκόσουν ο ίδιος σε αυτή την πόλη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σαν μια κάμερα που καταγράφει αλλά ταυτόχρονα “ζει” τα γεγονότα».
James Fenton, συγγραφέας-κριτικός

Περισσότερα για το βιβλίο: metaixmio.gr

Ο Κρίστοφερ Ίσεργουντ γεννήθηκε το 1904 στο Τσέσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας. Άρχισε να γράφει στο πανεπιστήμιο και αργότερα μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου έβγαζε τα προς το ζην παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών. Έγινε μάρτυρας από πρώτο χέρι της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, και κάποια από τα σημαντικότερα έργα του, όπως το Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα και το Αντίο Βερολίνο, βασίζονται στις εμπειρίες αυτές. Ο Ίσεργουντ ταξίδεψε με τον Γ.Χ. Όντεν στην Κίνα στα τέλη της δεκαετίας του ‘30 προτού μεταβεί το 1939 στην Αμερική, όπου έζησε ως το τέλος της ζωής του. Πέθανε στις 4 Ιανουαρίου του 1986.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Κρίστοφερ Ίσεργουντ – Αντίο Βερολίνο

 

Διαβάστε Επίσης  Συλλογικό έργο: "Το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό: σχέσεις, αντιλήψεις, δράσεις"

Be the first to comment on "Κρίστοφερ Ίσεργουντ : “Ο κύριος Νόρις αλλάζει τρένα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!