Νέο τηλεοπτικό σποτ για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού

Ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό σποτ προβάλλεται από 1η Μαΐου με την αρωγή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας αναφορικά με την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Το «cyberbullying» έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει στα παιδιά και τους νέους να ασκούν λεκτική βία, ιδιαίτερα μέσω των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου, με σκοπό την εσκεμμένη (συναισθηματική) αναστάτωση ενός ατόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr προβάλει ένα νέο τηλεοπτικό σποτ που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα τους νέους για το φλέγον αυτό θέμα, καθιστώντας σαφές πως όταν παρενοχλούμε διαπράττουμε αδίκημα, αλλά και όταν μένουμε θεατές συμβάλλουμε στην εξάπλωση των – συχνά – καταστροφικών αποτελεσμάτων της παρενόχλησης.

Το σποτ διάρκειας 30’’ αποτελεί προσαρμογή του πρωτότυπου βίντεο με τίτλο «Condividi chi» του συναδελφικού Ιταλικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου «Generazioni Connesse».

saferinternet.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα

Be the first to comment on "Νέο τηλεοπτικό σποτ για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!