Ο Δήμαρχος Ιλίου υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των φύλων παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας Φωτεινής Κούβελα, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του 5ου Κοινοτικού Προγράμματος Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και απευθύνεται στις τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης, οι οποίες με την υπογραφή της δεσμεύονται δημόσια για την προώθηση της αρχής της Ισότητας των Φύλων.

Η Γενική Γραμματέας Φωτεινή Κούβελα επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η κατάλληλη να προωθήσει το ζήτημα της Ισότητας των φύλων, λόγω της αμεσότητάς της με τους πολίτες και αφού κατέγραψε τις συνέπειες της κρίσης που πλήττουν τα δικαιώματα των γυναικών σε πλήθος τομέων, όπως τον ασφαλιστικό, τον εργασιακό κ.ά., τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπογράψουν και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας τη Χάρτα, ώστε να προωθηθεί και να εφαρμοσθεί η ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα πρέπει να είναι ο συντονιστικός φορέας, ο οποίος θα επιβλέπει την προώθηση των δράσεων που διατυπώνονται στη Χάρτα.

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκό Εξάμηνο: οι ελεγκτές θεωρούν ότι τα κράτη μέλη πρέπει να βελτιώσουν την υλοποίηση των συστάσεων ανά χώρα

Be the first to comment on "Ο Δήμαρχος Ιλίου υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!