Απολογιστική Ημερίδα των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου

poster hmerida domes apologistiki«Η Κρίση ως ευκαιρία ανάπτυξης και προώθησης Εργαλείων Κοινωνικής Συνοχής»

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, 9:00-15:00, θα πραγματοποιηθεί η Απολογιστική Ημερίδα με τίτλο «Η Κρίση ως ευκαιρία ανάπτυξης και προώθησης εργαλείων κοινωνικής συνοχής» που διοργανώνει το Γραφείο Διαμεσολάβησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου. Η Ημερίδα, η οποία θα σφραγίσει τη διετή λειτουργία του προγράμματος, θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον.

Στην Ημερίδα θα αναλυθούν οι συνέπειες της κρίσης, ως προς τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής. Ειδικότερα, η Ημερίδα θα περιέχει και θα αναλύσει:

  • Το απολογιστικό μέρος, όπου θα παρουσιαστούν ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα για τις Κοινωνικές Δομές, από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και σήμερα.
  • Τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην επίδρασή της μέσα στην οικογένεια.
  • Τον ρόλο του κοινωνικού λειτουργού / του κοινωνικού επιστήμονα σήμερα και τον τρόπο με τον οποίο αυτός μπορεί να παρέχει βοήθεια ως επαγγελματίας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού ως αποτελεσματικό αντίδοτο ενάντια στην κρίση, αλλά και στο πώς οι έννοιες αυτές θα μπορούσαν να γίνουν πράξη μέσα από την ανάδειξη και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και δομών.

flyer hmerida domwn apologistiki

Θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες ομιλίες και εισηγήσεις από μερίδα εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, αλλά και από ενδιαφέροντες προσκεκλημένους ομιλητές. Πιο συγκεκριμένα, στην Ημερίδα θα συμμετέχουν οι:

  • Γιάννης Βαρούτης, Υπεύθυνος του Εθνικού Μηχανισμού Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στην Αθήνα: «Συνολικά αποτελέσματα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης & προβολή σποτ με τίτλο: «2,5 Χρόνια Μαζί»
  • Θεοδωρουλάκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» & της ΠΕΨΑΕΕ, Διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου: «Νέες μορφές Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης: η ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών»
  • Κουτσανδρέας Γιάννης, Παιδοψυχίατρος, Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ιλίου (*συμμετέχει ως σχολιαστής)
  • Παππάς Νικόλαος, Κοινωνικός Λειτουργός στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Πετρούπολης, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Επόπτης Κοινωνικών Λειτουργών στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»: «Οι κοινωνικοί επιστήμονες απέναντι στην κρίση και η αξία της ενδοεπιχειρησιακής υποστήριξης»
  • Ιωάννα Φρατζεσκάκη, Project Manager QualityNet Foundation: «Ο ρόλος της κοινωνικής διαμεσολάβησης»
  • Κατερίνα Ματιάτου, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ»
  • Οικονόμου Αλέξανδρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»: «Αρχική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Μετά τις ομιλίες θα διατεθεί χρόνος για συζήτηση.

Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Τελικό Πρόγραμμα Ημερίδας

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κάλχου 64 & Ικάρου 28, 13122 Ίλιον

Τηλ.: 210 2612673

E-mail: trapezaxronou.ilion@gmail.com

Url: www.domesilion.gr

Url 2: www.edra-coop.gr

 

H Τράπεζα Χρόνου προωθεί την ανταλλαγή υπηρεσιών ή/και αγαθών μεταξύ εθελοντών, με μοναδική μονάδα συναλλαγής το χρόνο. Τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου «καταθέτουν» σε αυτήν υπηρεσίες και προϊόντα έτσι ώστε ο καθένας να έχει την ευκαιρία να επιλέξει αυτά που έχει ανάγκη χωρίς όμως να καταβάλλει οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο. Το μοναδικό νόμισμα της Τράπεζας Χρόνου είναι η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ) έτσι ώστε η κάθε ώρα υπηρεσίας που προσφέρει κάποιος να αντιστοιχεί σε Τ.Ε.Μ. Έτσι, κάθε προσφορά «ανταμείβεται» με χρόνο, δηλαδή ο κάθε «καταθέτης» λαμβάνει ώρες υπηρεσίας από κάποιον συμπολίτη του μέλος της Τράπεζας Χρόνου. Καλούμε όλους να συνδράμουν ως εθελοντές σε αυτήν την προσπάθεια ανθρωπιάς.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στο www.txilion.gr.

Διαβάστε Επίσης  Ερωτηματολόγιο για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!