Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη: Aναγνώριση σε εκείνους που αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε και φέτος με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, 47 πολίτες και οργανώσεις από τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους για τις κοινές αξίες και τα ιδανικά που οικοδομούν την Ευρώπη. Ο κατάλογος των νικητών δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιουνίου. Από την Ελλάδα τιμώνται το “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού” και η “Κοινωνική Κουζίνα – ο Άλλος Άνθρωπος” από την Κύπρο οι Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay.

Σε δήλωση της για την απονομή του βραβείου, η πρόεδρος της επιτροπής απονομής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σιλβί Γκιγιόμ, (Σοσιαλιστές, Γαλλία), σημείωσε πως “Η επιτροπή απονομής του βραβείου τίμησε τις προσπάθειες εκείνων που μάχονται για να υπάρξει περίθαλψη για τους φτωχότερους, εκείνους που αγωνίζονται για να μοιράζονται τρόφιμα και να λειτουργεί η αλληλεγγύη, να υπάρχει εκπαίδευση και να προστατεύονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να αντιμετωπισθεί ο εξτρεμισμός. Είναι όλοι Ευρωπαίοι πολίτες, ο καθημερινός αγώνας τους είναι κρίσιμος για την κοινωνική συνοχή των χωρών μας και χαίρομαι ειλικρινά που το Κοινοβούλιο μπόρεσε να τους τιμήσει”.

Τις τελετές απονομής στα κράτη μέλη θα ακολουθήσει, τον Οκτώβριο, ειδική τελετή με όλους τους βραβευθέντες στις Βρυξέλλες.

[box] Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται από το 2008 σε άτομα και οργανώσεις που διακρίθηκαν για το έργο τους για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Φέτος το βραβείο απονεμήθηκε σε 37 άτομα από 19 κράτη μέλη, τα οποία παρέλαβαν τα βραβεία στις χώρες τους όμως συγκεντρώθηκαν στις 7-8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν το έργο τους και να συναντηθούν με τους ευρωβουλευτές[/box]

europarl.europa.eu

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Δημιουργία Πανελλαδικού Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ

Be the first to comment on "Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη: Aναγνώριση σε εκείνους που αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!