Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για το πρόγραμμα «εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης»

Πασχαλινή Διανομή Τροφίμων απο την Περιφέρεια Κρήτης, socialpolicy.gr

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σας προσκαλούν στην Ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα «Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης» την Δευτέρα 08 Ιουνίου 2015, ώρα 11.30 πμ στην Αίθουσα Καστελλάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση επί του Προγράμματος Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης.

Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των επαγγελματικών οργανώσεων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 2010, το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υλοποιεί το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής (75%) και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (25%). Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεπούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού του ΔΟΜ Ελλάδος σε κάθε περιοχή και των δράσεων κοινωνικής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης, κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη παροχής των υπηρεσιών του ΔΟΜ στην Περιφέρεια της Κρήτης, προς όφελος των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας.

Στο χώρο, όπου θα διεξαχθεί η Ημερίδα, θα φιλοξενηθεί η Έκθεση Φωτογραφίας ‘kinesis & taxis’. Οι επισκέπτες της Έκθεσης, θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στον χρόνο και τον χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους .

Για πληροφορίες :

Γραφείο Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Περιφέρεια Κρήτης : κ. Ιωάννης Λημνιός –Σεκέρης 2813412539, 6985111205

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

11:30

Άφιξη – Εγγραφές

12.00

Χαιρετισμοί

Περιφερειάρχης Κρήτης , κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός

Επιτελάρχης Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης

Διευθυντής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Μαρκετάκης Παναγιώτης

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος, κ. Μιχάλης Καραμαλάκης

Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., κ. Γιώργος Σεφεριάδης

Επικεφαλής ΔΟΜ Ελλάδος, κ. Δανιήλ Εσδράς

12:30

Παρουσίαση Προγράμματος Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης

12:45

Συζήτηση-Ερωτήσεις σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών και Επανένταξης

13:15

Βραβεύσεις

13:30

Λήξη Εκδήλωσης

Ακολουθεί παράθεση ελαφρού γεύματος στον χώρο της εκδήλωσης

 

Διαβάστε Επίσης  Σημείωμα Πολιτικής για τις Στεγαστικές Συνθήκες των παιδιών στην Ε.Ε

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!