Κέντρο Ενημέρωσης για Αναγνωρισμένους Πρόσφυγες, δικαιούχους επικουρικής και ανθρωπιστικής προστασίας

–> Κέντρο Ενημέρωσης για Αναγνωρισμένους Πρόσφυγες, δικαιούχους επικουρικής  και ανθρωπιστικής προστασίας

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες λειτουργεί Κέντρο Ενημέρωσης για αναγνωρισμένους πρόσφυγες, δικαιούχους επικουρικής και ανθρωπιστικής προστασίας.

Στο Κέντρο Ενημέρωσης θα παρέχονται πληροφορίες από Δικηγόρο ή/και Κοινωνικό Λειτουργό σχετικά με τα δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα και τις διαδικασίες πρόσβασης σε αυτά, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην υγεία, κ.α.

Το Κέντρο Ενημέρωσης λειτουργεί από τις 24 Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος του 2015, κάθε Τρίτη – Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 11.00πμ με 3.00μμ, στα γραφεία του ΕΣΠ, Σολωμού 25, στον 2ο Όροφο.

(Για την άμεση εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε να δηλώνετε στην είσοδο το ενδιαφέρον σας για παροχή ενημέρωσης).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)

——————————–

Περίοδος υλοποίησης: Ιανουάριος 2015 – Δεκέμβριος 2015

Διαχειριστής: Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Χώρες υλοποίησης: Ελλάδα

Στήριξη: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Στόχοι: Το έργο επιδιώκει την ενδυνάμωση των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και την προώθηση βιώσιμων λύσεων, μέσω της παροχής πληροφοριών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις για όλους τους τομείς της ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των κοινωνικο-οικονομικών δικαιωμάτων, της οικογενειακής επανένωσης και τις διαδικασίες πολιτογράφησης. Η παροχή των πληροφοριών αυτών θα διεξάγεται μέσω της λειτουργίας Κέντρου Ενημέρωσης στην Αθήνα.

Δραστηριότητες: Παροχή πληροφοριών στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τις διαδικασίες για την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία, μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης.

Αποτελέσματα: Τουλάχιστον 1.200 δικαιούχοι διεθνούς προστασίας θα έχουν πληροφορηθεί σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους και τις σχετικές διοικητικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, την υγεία/πρόνοια, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την πολιτογράφηση, την άδεια παραμονής μακράς διαρκείας κλπ.

——————————————————————————————

Πηγή: gcr.gr/index.php/el – Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Διαβάστε Επίσης  Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σοβαρές οι επιπτώσεις στην υγεία των αιτούντων άσυλο από την παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!