Παρατηρήσεις και προτάσεις για το Σχέδιο Νόμου για την Ιθαγένεια και τη Νομιμοποίηση των Μεταναστών

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων καλωσορίζει το Σχέδιο Νόμου για την Ιθαγένεια και τη Νομιμοποίηση των Μεταναστών, καθώς έρχεται να απαντήσει σε ένα σημαντικό και επείγον κοινωνικό αίτημα και ζήτημα.

Η ΑΡΣΙΣ αρθρώνει και τεκμηριώνει τις προτάσεις που καταθέτει στην 23χρονη δράση της, στοχεύοντας μέσα από τον δημόσιο διάλογο, ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου, να δημιουργηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες ενός αξιοπρεπούς και δίκαιου πλαισίου νομιμοποίησης και ένταξης μεταναστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρότασή της οργάνωσης εστιάζει ιδιαιτέρως στα παιδιά και στους νέους που αποτελούν τον κύριο πληθυσμό με τον οποίον είναι ταυτισμένη η δράση της και στοχεύει στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών, δημιουργώντας συνεκτικούς κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των Ελλήνων και των αλλοδαπών πολιτών.

Διαβάστε όλη τη Δημόσια Τοποθέτηση της ΑΡΣΙΣ:

Δημόσια Τοποθέτηση

arsis.gr

Διαβάστε Επίσης  Απαιτείται άμεση δράση: εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγασης για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες που διέμεναν προηγουμένως στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας

Be the first to comment on "Παρατηρήσεις και προτάσεις για το Σχέδιο Νόμου για την Ιθαγένεια και τη Νομιμοποίηση των Μεταναστών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!