Συμμετοχή της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ στο Συμβούλιο του Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην τρίτη συνάντηση του Συμβουλίου του Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης (ΔΔΥΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Ρίγα της Λετονίας, το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου, θα συμμετάσχει η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, την οποία οργανώνει η Λετονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και τα μέλη του Συμβουλίου ΔΔΥΑ θα συζητήσουν τις συστάσεις που απευθύνονται σε κάθε εθνικό δημόσιο φορέα απασχόλησης ξεχωριστά για το τρέχον εξάμηνο. Στην ατζέντα της  συνάντησης περιλαμβάνονται η μακροχρόνια ανεργία, η σύζευξη αναζητούντων εργασία με την κατάλληλη θέση εργασίας, βάσει προσόντων, η διαδικτυακή οργάνωση των υπηρεσιών απασχόλησης και οι σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται στις αγορές εργασίας της ΕΕ.

Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η νέα προσέγγιση της μακροχρόνιας ανεργίας από τους δημόσιους φορείς απασχόλησης, οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται όπως και ο τρόπος με τον οποίο το δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Επιτροπής για την έκδοση οδηγίας του Συμβουλίου σχετικά με την ενσωμάτωση των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Θα γίνει τέλος, παρουσίαση της πορείας εφαρμογής των προγραμμάτων απασχόλησης από το Δίκτυο.

ΟΑΕΔ

Διαβάστε Επίσης  Εξερευνώντας τα αίτια της μετανάστευσης: Γιατί μεταναστεύουν οι άνθρωποι;

Be the first to comment on "Συμμετοχή της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ στο Συμβούλιο του Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!