Φινλανδία: 1,3 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για 568 απολυμένους

Φινλανδία-Ευρωπαϊκό-Ταμείο-Προσαρμογής-στην-Παγκοσμιοποίηση-socialpolicy.gr

© Robert Lucian Crusitu / Shutterstock.com

Απόδοση: Ντούνης Ανδρέας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να παράσχει 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην Φινλανδία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF) ώστε να βοηθήσει 500 πρώην εργαζόμενους στις Τηλεπικοινωνίες Broadcom της Φινλανδίας και σε δύο από τους παρόχους της να βρουν νέες δουλειές.

Οι περισσότερες από αυτές τις απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια της Βόρειας Οστροβόθνιας. Η πρόταση αυτή θα κατευθυνθεί πλέον προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. προς έγκριση.

Η Φινλανδία πραγματοποίησε αίτηση για υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση έπειτα από την απόλυση 568 εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες Broadcom της Φινλανδίας και σε δύο από τους παρόχους της. Η απώλεια των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας ήταν το αποτέλεσμα μείζονων διαρθρωτικών αλλαγών στη μορφή του παγκόσμιου εμπορίου εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης που επηρέασε το σύνολο του Φινλανδικού κλάδου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση αναμένεται να βοηθήσουν περίπου 500 απολυμένους να βρουν νέες δουλειές παρέχοντάς τους:

  • Εκμάθηση Δεξιοτήτων
  • «Στροφή» προς την επιχειρηματικότητα
  • Κατάρτιση
  • Κονδύλια «έναρξης»/επανεκκίνησης (start-up grants)
  • Κίνητρα Πρόσληψης

Το συνολικό υπολογιζόμενο κόστος του πακέτου θα ανέλθει στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα παρέχει τα 1,3 εκατομμύρια.

Πηγή: ec.europa.eu

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή παρουσιάζει το ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων για βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθεκτικότητα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!