Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα για την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη αστέγων

ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ –ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Με στόχο την εξασφάλιση στέγης, αλλά και την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη αστέγων συμπολιτών μας, ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ –ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και την ΕΠΑΝΟΔΟ, με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους άστεγους.

Αφορά προς το παρόν πενήντα άστεγους συμπολίτες μας, που τη στιγμή αυτή φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Αθηναίων, του ΚΥΑΔΑ και της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και στόχο έχει την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση και το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου ζωής.

Ήδη οι πρώτοι ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν ενταχτεί σε κατοικίες τις οποίες έχουν επιλέξει, ενώ υποστηρίζονται καθ΄ όλη την διάρκεια εφαρμογής του, από επιστημονικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο του «ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ –ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» για τους συμμετέχοντες αναζητούνται:

  • κατάλληλη αυτόνομη κατοικία, είτε με δική τους συμμετοχή, είτε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων.
  • κατάλληλη εργασία, σύμφωνα με το εργασιακό τους προφίλ και τις δυνατότητές τους, σε συνεργασία με ενδιαφερόμενους εργοδότες.
Διαβάστε Επίσης  Κυρώσεις και ανθρώπινα δικαιώματα: προς ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων και καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!