Ερώτηση Δημήτρη Παπαδημούλη σε Κομισιόν και Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου, για το επενδυτικό πακέτο 35 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Ερώτηση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προτάσεων της Κομισιόν, αναφορικά με τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών ταμείων και το ελληνικό επενδυτικό πακέτο των 35 δις ευρώ, κατέθεσε στην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει «για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 την πρόωρη εκταμίευση του 5% των πληρωμών που διακρατούνται από την Κομισιόν και την αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης στο 100%, με δυνητικό όφελος για την ελληνική οικονομία τα 2.5 δις ευρώ» και «για την περίοδο 2014-2020, την αύξηση της αρχικής προχρηματοδότησης κατά 7%, με δυνητικό όφελος 1 δις ευρώ για τα χρόνια 2015-2016».

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής να τον ενημερώσει για το «ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν στο πλαίσιο του νέου ελληνικού Προγράμματος και πότε προβλέπεται η ουσιαστική εφαρμογή των προτάσεων της Κομισιόν», καθώς επίσης εάν «θα υπάρξει μέριμνα εκ μέρους της Κομισιόν, ώστε να ενισχυθεί η πολιτική και μεταρρυθμιστική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων», αλλά και εάν «σκοπεύει η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Κομισιόν να παράσχει τεχνική υποστήριξη, όσον αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, ώστε να μην επαναληφθούν “λάθη” των προηγούμενων προγραμμάτων».

Διαβάστε Επίσης  Το τέλος της ατιμωρησίας των εχθρών της Δημοκρατίας

— Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Στις 14/07/2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις προτάσεις της, αναφορικά με τη μεγιστοποίηση της χρήσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο πλαίσιο του νέου ελληνικού προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν προτείνει για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 την πρόωρη εκταμίευση του 5% των πληρωμών που διακρατούνται από την Κομισιόν και την αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης στο 100%, με δυνητικό όφελος για την ελληνική οικονομία τα 2.5 δις ευρώ. Επιπλέον προτείνεται, για την περίοδο 2014-2020, η αύξηση της αρχικής προχρηματοδότησης κατά 7%, με δυνητικό όφελος 1 δις ευρώ για τα χρόνια 2015-2016. Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθεί στο πλαίσιο του νέου ελληνικού Προγράμματος και πότε προβλέπεται η ουσιαστική εφαρμογή των προτάσεων της Κομισιόν;

2. Θα υπάρξει μέριμνα εκ μέρους της Κομισιόν, ώστε να ενισχυθεί η πολιτική και μεταρρυθμιστική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων;

3. Σκοπεύει η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Κομισιόν να παράσχει τεχνική υποστήριξη, όσον αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, ώστε να μην επαναληφθούν «λάθη» των προηγούμενων προγραμμάτων;

Πηγή: europarl.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Περί του σωφρονιστικού συστήματος και τα ειδικά μέτρα που διεκδικούν τα άτομα με αναπηρία

Be the first to comment on "Ερώτηση Δημήτρη Παπαδημούλη σε Κομισιόν και Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου, για το επενδυτικό πακέτο 35 δις ευρώ προς την Ελλάδα."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!