Η ΕΕ θα επισπεύσει την επιστροφή των δαπανών για έργα που αφορούν τους νέους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει κανόνες για να μειωθεί ο διοικητικός φόρτος και να επιταχυνθεί η επιστροφή δαπανών στα κράτη μέλη για ενέργειες που έχουν χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

9/7/2015
Τα νέα συστήματα θα επιτρέψουν την ταχύτερη και ευκολότερη επιστροφή δαπανών για δραστηριότητες υποστήριξης των νέων. H απλούστευση των σχετικών συστημάτων θα επιτρέψει σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας για τα κράτη μέλη και σημαντική εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων για τις δημόσιες διοικήσεις, τους οργανισμούς-εταίρους και τις ΜΚΟ. Η προώθηση της απασχόλησης των νέων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τέλος Μαΐου, η Επιτροπή διέθεσε από την ΠΑΝ ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ για προχρηματοδοτήσεις σε επιλέξιμα κράτη μέλη ώστε να επιταχύνει τη στήριξη μέτρων επί τόπου, και να ωφελήσει έως και 650.000 νέους. Προσφάτως επίσης, η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Θέσεις Μαθητείας και τη δέσμευση που ανέλαβε να διαθέσει 140.000 νέες θέσεις μαθητείας και κατάρτισης για τους νέους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να αναπτύξουν δικά τους απλουστευμένα συστήματα κόστους ώστε η ΠΑΝ και το ΕΚΤ να καταστούν κατά συνέπεια απλούστερα, ταχύτερα, ασφαλέστερα, και περισσότερο προσανατολισμένα προς την υλοποίηση και τα αποτελέσματα.

Η Γαλλία και η Σουηδία έχουν δώσει το παράδειγμα με την ανάπτυξη νέων συστημάτων και είναι πλέον σε θέση να ωφεληθούν από την ευκολότερη και ταχύτερη επιστροφή δαπανών. Σχολιάζοντας τα νέα συστήματα απλουστευμένου κόστους, η Επίτροπος κ. Thyssen δήλωσε: «Η σημερινή αύξηση στα ποσοστά απασχόλησης για τους νέους αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη: 850.000 νέοι άνθρωποι βρήκαν εργασία το 2014. Η Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες των κρατών μελών, διευκολύνοντας την υλοποίηση της Εγγύησης για τη Νεολαία μέσω της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Η σημερινή απόφαση θα διευκολύνει την επιτόπια υλοποίηση έργων για νέους».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: ec.europa.eu

Διαβάστε Επίσης  "Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής" | ΠΜΣ Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!