Η Επιτροπή απαντά στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

22/06/2015Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις επίσημες απαντήσεις της προς την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, σε σχέση με τους τρόπους εφαρμογής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης της σχετικής Σύμβασης του ΟΗΕ.

Η συγκεκριμένη Σύμβαση είναι το πρώτο διεθνώς δεσμευτικό νομικό εργαλείο  που θέτει ελάχιστα πρότυπα για ένα εύρος ατομικών, πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί, επίσης, την πρώτη σύμβαση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην οποία έχει αποτελέσει μέλος η Ε.Ε.

Φέτος, η Επιτροπή του ΟΗΕ, που απαρτίζεται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα αξιολογήσει για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε. ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Τον Ιούνιο του 2014, η Επιτροπή δημοσίευσε την πρώτη έκθεση της σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η Ε.Ε. θέτει σε εφαρμογή τις υποχρεώσεις της υπό τη συγκεκριμένη Σύμβαση του ΟΗΕ.

Η δημοσίευση αυτών των απαντήσεων αποτελεί ένα επιπρόσθετο βήμα για την προετοιμασία του διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Αυγούστου στη Γενεύη.

Πηγή: http://ec.europa.eu

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή παρουσιάζει το ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων για βιώσιμη ανταγωνιστικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθεκτικότητα

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!