Νέα εργαλεία για την υποστήριξη της προσέγγισης μη-εγγεγραμμένων νεαρών ανέργων

νέα-εργαλεία-δημοσιοποίησης-για-το-Πρόγραμμα-Εγγύηση-για-τη-ΝεολαίαΟ αριθμός των νέων ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με τους παρόχους του Προγράμματος “Εγγύηση για τη Νεολαία” – Youth Guarantee αυξήθηκε στις χώρες της Φινλανδίας, Λετονίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας έπειτα από την επιτυχημένη πραγματοποίηση εκστρατειών επικοινωνίας και δημοσιοποίησης τους τελευταίους 4 μήνες.

Οι εκστρατείες και δραστηριότητες ενημέρωσης για το Πρόγραμμα “Εγγύηση για τη Νεολαία” επιχειρήθηκαν πιλοτικά σε αυτές τις 4 χώρες από τον Μάρτιο του 2015. Υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τις εθνικές αρχές, με προσαρμογή, όμως, στις τοπικές συνθήκες.

Η αύξηση στην επισκεψιμότητα των σελίδων του Προγράμματος “Εγγύηση για τη Νεολαία” ήταν ένα από τα αποτελέσματα της σειράς των δραστηριοτήτων. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι συνεργασίες με φεστιβάλ στη Ρουμανία, με τον ποδοσφαιρικό Σύλλογο της Φινλανδικής Premier League HIFK, με video bloggers από την Πορτογαλία, η συνεργασία με το portal εύρεσης εργασίας bestjobs.ro, η εφαρμογή που παρουσιάστηκε στο κοινωνικό μέσο Draugiem στη Λετονία, και μέσω ενός ραδιοφωνικού διαφημιστικού μηνύματος στη Φινλανδία και τη Λετονία, και τοποθετήσεις αφισών σε δημόσιους χώρους.

Νέα “εργαλειοθήκη”

Μία ηλεκτρονική εργαλειοθήκη, με οπτικό υλικό και επεξήγηση του προγράμματος, είναι πλέον στη διάθεση όλων των κρατών-μελών που επιθυμούν να την αξιοποιήσουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εθνικές, περιφερειακές και τοπικές δημόσιες αρχές που είναι αρμόδιες για την εφαρμογή του Προγράμματος “Εγγύηση για τη Νεολαία”, δίχως χρέωση και υπο συγκεκριμένες συνθήκες.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες των Κρατών – Μελών μέσω της πρόσκλησης για προτάσεις σχετικά με τη “Διαμοίραση πληροφοριών και δραστηριοτήτων προσέγγισης των νέων ανθρώπων αναφορικά με τις ευκαιρίες του προγράμματος “Εγγύηση για τη Νεολαία”, που είναι ανοικτή ως τις 14 Αυγούστου.

ΟΑΕΔ: Εγγύηση για τη Νεολαία – Νέα υπηρεσία υποβολής βιογραφικού

εγγύηση-για-τη-νεολαία-ΟΑΕΔ

Μέσω της Πρωτοβουλίας “Εγγύηση για την Νεολαία”, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Για το σκοπό αυτό προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες για έγκυρη εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας.

Ειδικές δράσεις θα στοχεύουν στις ομάδες νέων με ιδιαίτερη δυσκολία εισόδου στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα οι νέοι με αναπηρία, οι νέοι μακροχρόνια άνεργοι,οι αποφυλακισθέντες νέοι κ.α.

Για να κάνετε χρήση των νέων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ επιλέξτε Είσοδος

Πηγές: ec.europa.eu. , ΟΑΕΔ

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Χρειάζονται τολμηρά μέτρα για τους διασυνοριακούς και εποχικούς εργαζόμενους

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!