Οδηγός: Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Ελλάδα

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας – στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς» – ανακοινώνει τη δημοσίευση του Οδηγού ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ένας Οδηγός για επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Έργου «Πες το σ’ εμάς» είναι:

  • η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, με τη χρήση της Φόρμας του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας
  • η δωρεάν παροχή νομικής ή/και ψυχολογικής στήριξης στα θύματα αυτών των περιστατικών βίας ή διακρίσεων, από εξειδικευμένους επαγγελματίες
  • η εκπαίδευση επαγγελματικών στελεχών, μελών και εθελοντών LGBTQI+ οργανώσεων ή/και άτυπων ομάδων,στην διαχείριση τέτοιων περιστατικών
  • η κατάρτιση και ευαισθητοποίηση νυν και μελλοντικών επαγγελματικών στελεχών των χώρων της Δημόσιας Τάξης και της Δικαιοσύνης πάνω σε ζητήματα βίας και διακρίσεων κατά LGBTQI+ανθρώπων
  • η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφυλοφοβίας και των διαφόρων εκφάνσεων τους.

Συγγραφείς του Οδηγού είναι ο υπεύθυνος του Έργου και κοινωνιολόγος, Θανάσης Θεοφιλόπουλος, και η ψυχολόγος του Έργου, Εύα Σπίνου.

Ο Οδηγός είναι έκδοση (2015) της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας. Σκοπός του είναι η έγκυρη πληροφόρηση και καθοδήγηση των ανθρώπων που βίωσαν, βιώνουν ή φοβούνται ότι θα βιώσουν βία ή διάκριση – λόγω της ταυτότητας/έκφρασης φύλου τους ή/και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού – αλλά και όλων των επαγγελματιών κοινωνικών φορέων/υπηρεσιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

— Διατίθεται στην ιστοσελίδα του Έργου http://www.pestosemas.com/ για on-line ανάγνωση ή δωρεάν κατέβασμα.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται στην Οργάνωση για αντίτυπα.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί μέρος του έργου “Πες το σ’ εμάς”, το οποίο υλοποιεί η ΜΚΟ Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας με επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες», που εντάσσεται στον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου Περιόδου 2009 – 2014 και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Οι απόψεις που εκφράζονται στην παρούσα έκδοση είναι των συγγραφέων και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

___________________________________________________________________
Πες το σ’ εμάς
www.pestosemas.com

Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
email: info@colouryouth.gr | κινητό: 6945583395
www.colouryouth.gr | Βρείτε μας στο Facebook | Ακολουθήστε μας στο Twitter

Ο ΟΔΗΓΟΣ

Οδηγός ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Ηλ. Έκδοση

Διαβάστε Επίσης  Έκθεση "Προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του έμφυλου συνταξιοδοτικού χάσματος στην Ελλάδα"

Be the first to comment on "Οδηγός: Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Ελλάδα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!