Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας 2015

Την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας (28 Ιουλίου), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για τις χώρες να ενισχύσουν τα μέτρα για την πρόληψη της ιογενούς λοίμωξης από ηπατίτιδα και να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έχουν διαγνωστεί και τους έχει προσφερθεί θεραπεία. Φέτος, ο Οργανισμός εστιάζει ιδιαίτερα στην ηπατίτιδα Β και C, οι οποίες μαζί προκαλούν περίπου το 80% όλων των θανάτων από καρκίνο του ήπατος,  σκοτώνοντας σχεδόν 1.400.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Φέτος, η μεγάλη εκδήλωση του ΠΟΥ λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο, μια χώρα που έχει ένα από τα υψηλότερα φορτία της νόσου της ηπατίτιδας παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι το 10% του πληθυσμού μεταξύ 15 και 59 χρόνων είναι χρονίως πάσχοντες με ηπατίτιδα C. Μεταξύ του 2007 και του 2014, περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι με ηπατίτιδα C έχουν θεραπευτεί. Από την στιγμή που εισήχθησαν νεότερα, και πιο αποτελεσματικά φάρμακα το 2014, ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε θεραπεία συνεχίζει να αυξάνεται. Σήμερα, 32 ειδικά κέντρα θεραπείας παρέχουν θεραπεία με κρατικές δαπάνες.

Η Αίγυπτος, τονίζει επίσης την σημασία της πρόληψης κατά της ηπατίτιδας. Ο ΠΟΥ βοηθά τη χώρα να αναπτύξει εθνικά πρότυπα ασφάλειας του αίματος και έχει επιλεγεί ως μία από τις τρεις πιλοτικές χώρες για την νέα Παγκόσμια Πρωτοβουλία για Ασφαλείς Ενέσεις (Global ‎Injection Safety Initiative). Ο ΠΟΥ θα παρέχει υποστήριξη για τα επόμενα 3 χρόνια για να μειωθούν οι περιττές ενέσεις και να βοηθήσει στην μετάβαση αποκλειστικής χρήσης συριγγών μιας χρήσης.

Βασικά μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ηπατίτιδας 2015

hepatitis-graph-pink-largeΠρόληψη της ηπατίτιδας – Γνωρίστε τους κινδύνους 

Μη ασφαλές αίμα, μη ασφαλείς ενέσεις, και η κοινή χρήση εξοπλισμού ενδοφλέβιων ναρκωτικών μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση από ηπατίτιδα.

hepatitis-graph-green-largeΠρόληψη της ηπατίτιδας – Απαιτείστε ασφαλείς ενέσεις

2 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο μολύνονται από ηπατίτιδα μέσω μη ασφαλών ενέσεων.

Η χρήση αποστειρωμένων σύριγγων μιας χρήσης μπορεί να αποτρέψει αυτές τις λοιμώξεις.

hepatitis-graph-orange-largeΠρόληψη της ηπατίτιδας – Εμβολιάστε τα παιδιά 

Περίπου 780.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ηπατίτιδα Β.

Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να προστατεύσει από τη μόλυνση ηπατίτιδας Β για όλη τη ζωή.

hepatitis-graph-blue-largeΠρόληψη της ηπατίτιδας – Κάντε έλεγχο, αναζητείστε θεραπεία

Υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας Β και τη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Πηγή: who.int

Διαβάστε Επίσης  Θέσεις Εργασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Open Vacancies@WHO) | Closing Dates: Aug 11 - Aug 30, 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!