Προωθώντας τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας και βιώσιμης ανάπτυξης μαζί με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει τα αποτελέσματα του 104ου Διεθνούς Συνεδρίου Εργασίας στη Γενεύη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου.

Το ανώτατο αυτό σώμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) υιοθέτησε μία Σύσταση για τη μετάβαση από την ανεπίσημη στην επίσημη οικονομία. Αυτό είναι το πρώτο διεθνές πλαίσιο προς αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και αναμένεται να βοηθήσει εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενους να μετακινηθούν εκτός του ανεπίσημου πλαισίου προς επίσημες, και βιώσιμες επιχειρήσεις και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματά τους, την εισοδηματική τους ασφάλεια και την κοινωνική τους προστασία.

Το Συνέδριο υιοθέτησε επίσης συμπεράσματα αναφορικά με την ενταξιακή και αποτελεσματική εργασιακή προστασία σε ζητήματα όπως η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, τα εργασιακά ωράρια και τη μητρική προστασία  – και τρόπους δημιουργίας παραγωγικής απασχόλησης και αξιοπρεπούς εργασίας σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή των διεθνών εργασιακών προτύπων στον αγροτικό τομέα και σε συγκεκριμένες χώρες εξετάσθηκε επίσης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στο Συνέδριο, η Marianne Thysser, Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Εργασιακής Κινητικότητας, τόνισε τη σημαντικότητα των θέσεων εργασίας, της δικαιοσύνης και του κοινωνικού διαλόγου. Επιβεβαίωσε την δέσμευση της Ε.Ε. για την υιοθέτηση ενός δικαιότερου διεθνούς εργασιακού κόσμου, για παράδειγμα μέσω της Ατζέντας Ανάπτυξης πέραν του έτους 2015.

Η Επίτροπος υπογράμμισε την αξία των αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών και των διεθνών εργασιακών προτύπων και υποστήριξε την εκκίνηση της εκστρατείας για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου του ILO κατά της εξαναγκαστικής εργασίας.

Τα αποτελέσματα του Διεθνούς Συνεδρίου Εργασίας, στο οποίο συνεισέφεραν ενεργά η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της, αποτελούν χρήσιμα εργαλεία εργασία για την ανάπτυξη πολιτικών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σχεδιασμό επαρκών προγραμμάτων.

Πηγή: http://ec.europa.eu/social

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα Οικογένειας 2020: Οικογένειες σε Ανάπτυξη | Διακήρυξη της Κοπεγχάγης και Πεκίνο +25

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!