Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF: «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016»

H Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα «Για κάθε παιδί, ίσες ευκαιρίες για ζωή. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό». Το Πρόγραμμα αυτό έχει αναγνωρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αποτελείται από τρεις (3) φάσεις.

  • Στην πρώτη φάση, οι Διευθυντές των σχολείων αφού ενημερωθούν για το Πρόγραμμα θα ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια ο αρμόδιος εκπαιδευτικός θα ζητήσει με αίτησή του στο www.unicef.gr/sch-yper την ένταξή του στο πρόγραμμα, ώστε να παραλάβει από τη UNICEF το σχετικό υλικό. Ακολούθως, θα ενημερώσει τους μαθητές για το περιεχόμενο του προγράμματος όπως π.χ. για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού στην υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση, τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων. Στη συνέχεια, καλούνται οι μαθητές να προβούν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, παιχνίδια και παραμύθια που έχουν σχέση με τα παραπάνω θέματα. Οι μαθητές, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν και χρήματα για τους σκοπούς της UNICEF. Το ποσό που θα συγκεντρώσει κάθε σχολείο (όχι κάθε τάξη) θα αποσταλεί στην UNICEF μέσω της ταχυπληρωμής που υπάρχει μέσα στο φάκελο που θα παραλάβουν από τη UNICEF. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι 29 Ιανουαρίου 2016.
  • Στη δεύτερη φάση, η UNICEF θα στείλει στα σχολεία που πήραν μέρος στο Πρόγραμμα Αναμνηστικό Δίπλωμα, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους και πληροφορίες για τον τρόπο αξιοποίησης της συνεισφοράς των μαθητών. Η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2016.
  • Στην τρίτη φάση, οι μαθητές μπορούν να διοργανώσουν μια εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το Δίπλωμα της UNICEF και οι δράσεις των μαθητών και θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνεισφοράς τους. Η φάση αυτή ολοκληρώνεται με το τέλος του σχολικού έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε μόνο στα Γραφεία της UNICEF:
Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37
16121 Καισαριανή, Αθήνα
Τηλ. Κέντρο: 210 72 55 555
FAX: 210 72 52 555

Διαβάστε Επίσης  Σημείωμα Πολιτικής για τις Στεγαστικές Συνθήκες των παιδιών στην Ε.Ε

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!