Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1–7 Αυγούστου 2015

H Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται κάθε χρόνο από την 1η έως την 7η Αυγούστου σε περισσότερες από 170 χώρες για να ενθαρρύνει το θηλασμό και τη βελτίωση της υγείας των βρεφών σε όλο τον κόσμο.

Η εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού τιμά τη Διακήρυξη Innocenti που υπεγράφη τον Αύγουστο του 1990 από διαμορφωτές πολιτικής σε επίπεδο κυβερνήσεων, τον Π.Ο.Υ., τη UNICEF και άλλες οργανώσεις για την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού.

Ο θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος παροχής στα βρέφη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται. Ο Π.Ο.Υ. συνιστά τον αποκλειστικό θηλασμό, ξεκινώντας μέσα σε μία ώρα μετά τη γέννηση μέχρι το μωρό να φτάσει στην ηλικία των έξι μηνών. Θρεπτικές συμπληρωματικές τροφές θα πρέπει στη συνέχεια να προστεθούν ενώ ο θηλασμός θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι και τα δύο χρόνια του μωρού ή και περισσότερο.

Infographic Breastfeeding

Διαβάστε Επίσης  Άμβλωση: Συνταγματική ελευθερία ή κοινωνική καταδίκη;

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1–7 Αυγούστου 2015

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι “Θηλασμός και Εργασία” (“Breastfeeding and Work. Let’s make it work!”)  για την ενθάρρυνση φιλικών προς την οικογένεια πολιτικών στο χώρο εργασίας. Ο θηλασμός είναι το κλειδί για την επιβίωση, την υγεία, και την ανάπτυξη ενός παιδιού. Ο Π.Ο.Υ. συνιστά τον αποκλειστικό θηλασμό κατά την πρώτη ώρα της ζωής του βρέφους και τους επόμενους 6 μήνες για την τόνωση της ανάπτυξης του εγκεφάλου, καθώς και για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και μη μεταδοτικών ασθενειών αργότερα στη ζωή του.

WHO_BreastfeedingWeek2015_EN WHO_BreastfeedingWeek2015_EN-2 WHO_BreastfeedingWeek2015_EN-3 WHO_BreastfeedingWeek2015_EN4

Παγκόσμια Συμμαχία Για Την Προώθηση Του Μητρικού Θηλασμού (Waba)

Διαβάστε Επίσης  Βασικά Ευρήματα Έκθεσης Παγκόσμιων Στατιστικών για την Υγεία του Π.Ο.Υ | 2020

Τι Χρειάζονται Οι Γυναίκες Για Επαρκή Προστασία Της Μητρότητας

 Πηγές: www.who.int, worldbreastfeedingweek.org

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!