Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2015: Συμμετοχή των Νέων στα Κοινά

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: 12 Αυγούστου 2015

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας 2015 είναι η Συμμετοχή της Νεολαίας στα Κοινά (Youth Civic Engagement). Η Συμμετοχή της Νεολαίας στα Κοινά, ο κύριος στόχος του Ευρέος Σχεδίου Δράσης για τη Νεολαία του Συστήματος των Ηνωμένων Εθνών  (United Nations System-Wide Action Plan on Youth (Youth-SWAP), επιδιώκει την προώθηση της αποτελεσματικής και ενταξιακής συμμετοχής των νέων ανθρώπων στα κοινά σε όλα τα επίπεδα. Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η προσοχή στις πολιτικές και στην εστίαση στον προγραμματισμό για τη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά από τις κυβερνήσεις, τους φορείς των Ηνωμένων Εθνών, τους περιφερειακούς και πολυμερείς οργανισμούς, τη νεολαία και τους ερευνητές.

Στις 12 Αυγούστου 2015, το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (UNDESA) και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ  (UNDP) με την υποστήριξη του Διοργανικού Δικτύου για την Ανάπτυξη της Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών (UN Inter-agency Network on Youth Development) οργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας υπό το θέμα της Συμμετοχής της Νεολαίας στα Κοινά. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

IYD English Photo 4Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2015: Διαδικτυακή Εκστρατεία #YOUTHDAY

Η εμπλοκή και η συμμετοχή των νέων είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη της βιώσιμης ανθρώπινης ανάπτυξης. Όμως, συχνά οι ευκαιρίες πολιτικής συμμετοχής της νεολαίας, σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο είναι χαμηλές ή και μη υπάρχουσες.

Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής της νεολαίας στα κοινά και των ωφελειών για το άτομο αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και της ανθεκτικότητας και της ευημερίας. Η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας 2015 στοχεύει στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά και της συμμετοχής της νεολαίας στην πολιτική και δημόσια ζωή, ώστε οι νέοι άνθρωποι να ενδυναμωθούν και να παρέχουν την πλήρη δυνατή συνεισφορά στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την ειρήνη. Μπορείτε και εσείς να αποτελέσετε μέρος αυτών των προσπαθειών.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια #YouthDay!

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας 2020 "Αποκατάσταση και Covid-19"

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2015: Συμμετοχή των Νέων στα Κοινά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!