Δελτίο Τύπου: Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής Στην Ελλάδα

foreis-odigos

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ        

Αθήνα, 11/09/2015

Δελτίο Τύπου

Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα

Οδηγός Επιβίωσης

Ο Οδηγός αποτελεί μια προσπάθεια συγκεντρωτικής ταξινόμησης και περιγραφής των βασικότερων φορέων κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει υπερεθνικούς, εθνικούς, τοπικούς και μη κυβερνητικούς φορείς. Φορείς που δραστηριοποιούνται στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής πρόνοιας, της πολιτικής υγείας, της πολιτικής απασχόλησης, της εκπαιδευτικής πολιτικής, της μεταναστευτικής πολιτικής, της αντεγκληματικής πολιτικής, της πολιτικής φύλου, της στεγαστικής πολιτικής, της πολιτικής περιβάλλοντος και της κοινωνικής έρευνας.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια φοιτητών και αποφοίτων όλων των κύκλων σπουδών και από τα τρία ακαδημαϊκά Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο οδηγός διατίθεται δωρεάν σε τέσσερις διαφορετικές μορφές:

α) ως βάση δεδομένων για γρήγορη αναζήτηση,

β) ως αρχείο pdf, 

γ) σε μορφή e-book,

δ) σε έντυπη μορφή (κατόπιν παραγγελίας).

 

Ο Οδηγός Απευθύνεται:

  • Σε Φορείς και Επαγγελματίες κοινωνικής πολιτικής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια συγκεντρωτική αναζήτηση των βασικότερων φορέων κάθε πεδίου της στην Ελλάδα σε σύντομο χρόνο.
  • Σε Απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής στο πλαίσιο καλύτερης οργάνωσης των Στρατηγικών τους για ανεύρεση συναφούς με το αντικείμενο των σπουδών τους απασχόλησης.
  • Στον ίδιο τον ΣΕΚΠ στο πλαίσιο μιας ορθολογικής ταξινόμησης των προτεραιοτήτων του στο πλαίσιο διεκδίκησης επαγγελματικών προοπτικών για τους απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής.
  • Σε υποψήφιους φοιτητές Κοινωνικής Πολιτικής που ενδιαφέρονται να μυηθούν στην ευρύτητα και την ποικιλομορφία της ως εφαρμοσμένου πεδίου κοινωνικής δράσης.
  • Σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Κοινωνικής Πολιτικής που χρειάζονται μια σύντομη, επιφανειακή – αλλά περιεκτική – αρχική ενημέρωση για την εκπόνηση εργασιών τους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.
  • Σε Επιστήμονες Κοινωνικής Πολιτικής που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν ερευνητικά στη διάσταση του ρόλου των Φορέων στη διαμόρφωση των κοινωνικών πολιτικών στην Ελλάδα και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια αρχική αναζήτηση.

Η προετοιμασία του Οδηγού δεν έλαβε χρηματοδότηση και διατίθεται δωρεάν με σκοπό την ευρύτερη συμβολή του ΣΕΚΠ σε ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα.

** ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ταυτότητα Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (ΣΕΚΠ) ενσαρκώνει το όραμα προαγωγής της κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα ως διεπιστημονικού πεδίου ακαδημαϊκής διερεύνησης και ως αντικειμένου επαγγελματικής ενασχόλησης με βλέμμα προς την κοινωνική δικαιοσύνη. Ιδρύθηκε το 2014 στοχεύοντας να εκπληρώσει αυτούς τους δύο αξιακούς στόχους.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει τη γέφυρα για το κοινό επιστημονικό αντάμωμα αποφοίτων των τριών κύκλων σπουδών (Πτυχίο, ΜΔΕ, Διδακτορικό) των Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα (ΔΠΘ, Πάντειο, Πελοποννήσου). Παράλληλα, επιδιώκει να δώσει ελπίδα σε όλους τους νέους επιστήμονες κοινωνικής πολιτικής που βάλλονται από την ανεργία, την υποαπασχόληση ή την ετεροαπασχόληση. Ο ΣΕΚΠ υπερέβη ήδη αρκετά εμπόδια μέχρι την ίδρυση του. Με την συμμετοχή όλων, την συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη το κοινό μας μέλλον μπορεί να διαφανεί καλύτερο.

Πηγή: sekp.gr

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ – δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες 2020-2021 | ΧΕΝ Ελλάδος

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!