Ανίχνευση γνωστικών διαταραχών σε νοητικά υστερούντες ανθρώπους από Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Άνοιας – Ε.Ε.Α.

Human brain and colorful question mark

Human brain and colorful question markΤο Έργο «Δημιουργία Δικτύου υποστήριξης της μετάβασης στην Τρίτη Ηλικία των Νοητικά Υστερούντων ανθρώπων» υλοποιείται από τους φορείς ΕΣΤΙΑ– Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών νοητικά υστερούντων– Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ. μαζί με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΟΙΑΣ– Ε.Ε.Α.

Σκοπός του έργου είναι η έγκαιρη ανίχνευση γνωστικών διαταραχών που εμφανίζονται στην Τρίτη Ηλικία. Η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας και της νόσου Alzheimer στην περίπτωση των ατόμων με νοητική υστέρηση αποτελεί σημείο κλειδί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της.

Για την έγκαιρη ανίχνευση άνοιας σε ενήλικες με νοητική υστέρηση, θεωρείται απαραίτητη η παρακολούθηση και αξιολόγησή τους μακροπρόθεσμα, από την ηλικία των 35 ετών και σε ετήσια βάση.

Η αξιολόγηση γίνεται σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση τα οικεία οικογενειακά πρόσωπα συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο. Στη δεύτερη φάση οι ασθενείς συμμετέχουν σε μία εκτίμηση των γνωστικών λειτουργιών τους από το επιστημονικό προσωπικό. Η διαδικασία είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ. στο Χαλάνδρι (Λεωφ. Πεντέλης 92).

Για την υλοποίηση του έργου και την εκπόνηση της μελέτης, καλούνται οικογένειες που διαμένουν στο Δήμο Χαλανδρίου, στις οποίες υπάρχει κάποιο μέλος με νοητική υστέρηση, ηλικίας 35 ετών και άνω, να έρθουν σε επαφή με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών νοητικά υστερούντων– Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ. μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2015.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6814125
Ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευ- Παρ. 8:00- 16:00

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer - Σεπτέμβριος 2020 | Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια

Be the first to comment on "Ανίχνευση γνωστικών διαταραχών σε νοητικά υστερούντες ανθρώπους από Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Άνοιας – Ε.Ε.Α."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!