Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας σε τοπικό επίπεδο

Την τελική συνδιάσκεψη του πιλοτικού προγράμματος για την ανάπτυξη δεικτών για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας σε τοπικό επίπεδο, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, παρακολούθησε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την κοινωνία της πόλης. Στη συνδιάσκεψη παρουσιάστηκαν οι δείκτες της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα και τα αποτελέσματα του, έως τώρα, διετούς προγράμματος.

Από τον Ιανουάριο του 2012 το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CCRE) υλοποιεί το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη δεικτών που θα επιτρέψουν στους υπογράφοντες την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα σε τοπικό επίπεδο για την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα των φύλων.

Η συνδιάσκεψη περιλάμβανε διαδραστικές ομάδες εργασίας, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών.

«Ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, για να ακούσουμε, να μάθουμε αλλά και να μεταδώσουμε, ο ένας λαός στον άλλο, βιώματα, εμπειρίες και ιδέες που θα εξυπηρετήσουν την ιδέα της Ισότητας. Διαπιστώσαμε τομείς όπου το ελληνικό παράδειγμα έχει κάνει βήματα εμπρός, και άλλους που, δυστυχώς, είμαστε ακόμα πίσω. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτές τις διασκέψεις, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», σχολίασε για την παρουσία της στις Βρυξέλλες, η αντιδήμαρχος, η οποία εξήγγειλε ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία θα αποτελέσει οδηγό για τον τρόπο που, σύντομα, θα συσταθεί η σχετική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της παραμονής στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρακολούθησε το forum «Μεταναστευτικό: Ενεργός ρόλος για Περιφέρειες και Πόλεις» που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραμονή της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών αλλά και Ευρωπαίων αξιωματούχων από την τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Διαβάστε Επίσης  Υλοποίηση προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2020-21

Be the first to comment on "Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας σε τοπικό επίπεδο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!