Νέα έκδοση του Δικτύου «Ευρυδίκη» με θέμα «Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη – 2014/15»

Η παρούσα έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» (“Languages in Secondary Education: An Overview of National Tests in Europe – 2014/15”) παρέχει επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων Ξένων Γλωσσών στην Ευρώπη κατά τις οποίες αξιολογούνται οι γλωσσικές ικανότητες μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η μελέτη καλύπτει ποικίλες πτυχές, όπως τη σπουδαιότητα των εθνικών εξετάσεων που αφορούν τις ξένες γλώσσες, τους εκάστοτε στόχους των εν λόγω εξετάσεων, τις δεξιότητες που αξιολογούνται, καθώς και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν τα κράτη-μέλη έτσι ώστε να διασφαλιστούν αξιόπιστες διαδικασίες βαθμολόγησης σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις Γλώσσες (CEFR).

Η έκδοση καλύπτει 27 χώρες από τα 28 Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Η εν λόγω έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου «Ευρυδίκη» στην αγγλική γλώσσα, ολόκληρη (full version) και κύρια σημεία (highlights).

Το έτος αναφοράς είναι το 2014-2015.

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Δωρεάν Διαδικτυακό μάθημα για την Κινηματογραφική Παιδεία (MOOC)

Be the first to comment on "Νέα έκδοση του Δικτύου «Ευρυδίκη» με θέμα «Οι Ξένες Γλώσσες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Επισκόπηση των Εθνικών Εξετάσεων στην Ευρώπη – 2014/15»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!