Νέες Ομάδες Ψυχολογικής Στήριξης Ανέργων στους Ψυχολογικούς Σταθμούς Νεάπολης, Πευκών και Συκεών

ε.ψ.υ.π.ε-στέλεχος-διοικητικής-υποστήριξηςΗ Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης με τη συνεργασία του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, διοργανώνει για 3 η φορά ομάδες ψυχολογικής στήριξης ανέργων.

Οι ομάδες απευθύνονται στα άτομα που νιώθουν ότι η κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνον την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και την ψυχική τους υγεία.

Στόχος των ομάδων είναι η καλύτερη διαχείριση του άγχους, με έμφαση σε προβλήματα που έχουν προκύψει από τις οικονομικές δυσκολίες, σε πρακτικό και διαπροσωπικό επίπεδο. Η προτεινόμενη παρέμβαση αποσκοπεί στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων μέσα από την αύξηση της αίσθησης του ελέγχου της ζωής τους, της ευελιξίας στον τρόπο αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων και μέσω της βελτίωσης της ικανότητας επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια περίπου 2 μήνες και πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα για δύο ώρες.

Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν:

  • Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης, κάθε Τετάρτη 7-9μμ (έναρξη 4-11-2015)
  • Στη δημοτική ενότητα Συκεών στο Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών, κάθε Τρίτη 6-8μμ (έναρξη 3-11-2015)
  • Στη δημοτική ενότητα Πεύκων είναι ήδη σε εξέλιξη στο Συμβουλευτικό Σταθμό Πεύκων.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών στο τηλέφωνο 2313 313 151 και στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης στο τηλέφωνο 2313 329 525.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συντονιστές των ομάδων: Γιάννης Πανίδης, ψυχολόγος – σύμβουλος απασχόλησης, Ανθούλα Κάγιου, ψυχολόγος – σύμβουλος απασχόλησης & Χρύσα Τσιάπου, ψυχολόγος – σύμβουλος απασχόλησης

Πληροφορίες: Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος, αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας δήμου Νεάπολης-Συκεών – Τηλ.: 2313.313160

Διαβάστε Επίσης  Αναπτύσσοντας την ισορροπία εργασίας-ζωής με τα Ταμεία της ΕΕ | Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!