Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις χρημάτων συμβάλουν στη διάρρηξη του φαύλου κύκλου της φτώχειας στη Ζάμπια

To Πρόγραμμα Social Cash Transfer (SCT) της Ζάμπια  υλοποιείται από το Υπουργείο Κοινοτικής Ανάπτυξης και Υγείας Μητέρας και Παιδιού και λειτουργεί στη Ζάμπια από το 2003. Από τον Δεκέμβριο του 2014 το πρόγραμμα “προσέγγισε” 150.000 νοικοκυριά σε πάνω από 50 επαρχίες, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την επέκταση του σε εθνικό επίπεδο στο εγγύς μέλλον. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος SCT είναι η μείωση της φτώχειας και η πρόληψη της μεταβίβασης της από γενιά σε γενιά.

Τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση των επιπτώσεων που πραγματοποιήθηκε από τον FAO (Food and Agricultural Organization of the United States), τη UNICEF και τους Οργανισμούς American Institutes for Research,  δείχνουν ότι το πρόγραμμα έχει θετικές επιπτώσεις:

(α) αύξηση της επισιτιστικής ασφάλειας,

(β) βελτίωση της ευημερίας των παιδιών, 

(γ) βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και αύξηση της παραγωγικότητας καθώς και της ιδιοκτησίας των ενεργητικών παραγωγικών στοιχείων.

fao.org

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα για την καταπολέμηση της φτώχειας 2020 | Κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη για όλους

Be the first to comment on "Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις χρημάτων συμβάλουν στη διάρρηξη του φαύλου κύκλου της φτώχειας στη Ζάμπια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!