Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής: 5 Οκτωβρίου 2015

Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων (International Union of Architects-UIA), που εκπροσωπεί 1,3 εκατομμύρια αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής: Αρχιτεκτονική, Κτίρια, Κλίμα.

Καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις όλου του κόσμου πλησιάζουν προς τη Σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές, και οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη συνθήκη του κλίματος αναμένεται να λάβουν χώρα στο τέλος του 2015, η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων θα συνταχθεί με τις εθνικές και περιφερειακές οργανώσεις Αρχιτεκτονικής για να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και της πολεοδομίας στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης, φορείς και εταίροι κινητοποιούνται ώστε να προωθήσουν δράσεις και λύσεις που εφαρμόζουν την τεράστια δύναμη της αρχιτεκτονικής και του αστικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

______________________________________________________________________________________________________

Διαφήμιση
[AdSense-A]

______________________________________________________________________________________________________

Με μια σειρά εκδηλώσεων και συνεδριών για την ευθύνη του σχεδιασμού και της κατασκευής, η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων θα υπογραμμίσει τη συμβολή των αρχιτεκτόνων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του COP 21 (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change, Παρίσι- 30 Νοεμβρίου – 11 Δεκεμβρίου 2015). Μια αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της UIA, o αρχιτέκτονας Esa Mohamed από τη Μαλαισία, θα εκπροσωπήσει τον κλάδο.

uia.archi

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα Οικογένειας 2020: Οικογένειες σε Ανάπτυξη | Διακήρυξη της Κοπεγχάγης και Πεκίνο +25

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!