Παγκόσμια Ημέρα για την αξιοπρεπή εργασία 2015: “Τέλος στην εταιρική απληστία”

Παγκόσμια Ημέρα για την αξιοπρεπή εργασία 2015 Τέλος στην εταιρική απληστία

Ελένη Τομπέα

Δραστηριότητες σε 33 χώρες έχουν ήδη εγγραφεί στην ειδική ιστοσελίδα http://2015.wddw.org, και πολλές ακόμα πρόκειται να αναρτηθούν σήμερα 7 Οκτωβρίου και τις επόμενες ημέρες.

Όπως και στο παρελθόν, ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί. Στις Βρυξέλλες, στην “Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, θα διεξαχθεί μια τεράστια διαδήλωση κατά της λιτότητας που οργανώθηκε από τις βελγικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ τα Συνδικάτα του Βιομηχανικού τομέα (διοργάνωση: Global Union Federation IndustriALL), θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο απαιτώντας ένα τέλος στην επισφαλή εργασία και τις επισφαλείς μορφές απασχόλησης.

screen_shot_2015-10-02_at_08.02.03

Το συνδικαλιστικό κέντρο της Γερμανίας DGB, καθώς προετοιμάζεται για την κινητοποίηση της 10ης Οκτωβρίου εναντίον των εμπορικών συμφωνιών  ΤΤΙΡ και CETA, διοργανώνει επίσης ένα συνέδριο με θεματική: “Fair Play for Workers in Mega Sports Events”  για να ακήσει πίεση για την μεταρρύθμιση της FIFA και για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που χτίζουν και παραδίδουν μεγάλα έργα για τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου.

“Για άλλη μια φορά η φωνή των εργαζομένων θα ακουστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ανήμερα της  Παγκόσμιας Ημέρας για την αξιοπρεπή εργασία. Η παγκόσμια έμφαση φέτος βρίσκεται στον τερματισμό της εταιρικής απληστίας, στην εξάλειψη της επισφαλούς εργασίας και στην “επισημοποίηση” άτυπων μορφών απασχόλησης, καθώς και στους κατώτατους μισθούς.

Χρειάζεται να μετατρέψουμε το εκμεταλλευτικό μοντέλο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία ληστεύει τους εργαζομένους ενώ γεμίζει τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών, πολλές από τις οποίες είναι υπαίτιες για την πιο διαβοήτη μορφή εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της σύγχρονης δουλείας. Το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται με τα πιο ευάλωτα θύματα εκμετάλλευσης στην παγκόσμια οικονομία, και αυτήν την ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα για την Αξιοπρεπή εργασία, θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας ώστε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για τις εργαζόμενες οικογένειες και για τις επόμενες γενιές “, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Sharan Burrow.

 

Διαβάστε Επίσης  «Στάσου πλάι μου» : Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!