Συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων

Το Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικών μεταξύ των Τοπικών Αρχών των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμμετοχής εγκρίθηκε και η εγγραφή του Δήμου στη διαδικτυακή πλατφόρμα του δικτύου www.municipalitiesnet.eu, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στην ενημέρωση γύρω από θέματα μετανάστευσης και τοπικών αρχών, στις ευκαιρίες διαδικτυακής επαγγελματικής κατάρτισης, στην ανάπτυξη συνεργασιών για εφαρμογή δράσεων κάτω από σχετικά Ευρωπαϊκά Ταμεία και σε δημιουργίες συμπράξεων για χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή και η εγγραφή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του.

Η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, με το Διεθνή, ανεξάρτητο, Μη Κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό CARDET (Centre for the Advancement of Research & Development in Educational Technology) με έδρα την Κύπρο, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και με άλλους κυπριακούς Δήμους.

Βασικός στόχος του Δικτύου είναι να αναδειχθεί σε κεντρική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανταλλαγή πληροφοριών των κρατών – μελών, ώστε να συνεισφέρει στη χάραξη στρατηγικής διαχείρισης και ένταξης μεταναστών Υπηκόων Τρίτων Χωρών στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών WOMENTORS

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!