20 Οκτωβρίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής: Better Data, Better Lives

Φέτος είναι η δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής, με το θέμα να υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της υψηλής ποιότητας των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην ανάλυση και ενημέρωση όσον αφορά την διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Το φετινό θέμα αντικατοπτρίζει επίσης τη σημασία της βιώσιμης εθνικής στατιστικής ικανότητας για την παραγωγή αξιόπιστων και έγκαιρων στατιστικών στοιχείων και δεικτών μέτρησης της προόδου μιας χώρας.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε με ψήφισμά της να γιορτάζεται η σημερινή ημέρα κάθε πέντε χρόνια. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής γιορτάστηκε το 2010 με δραστηριότητες που διοργανώθηκαν σε περισσότερα από 130 κράτη-μέλη του Οργανισμού και από τουλάχιστον 40 διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς και φορείς.

Η Συνέλευση επεσήμανε επίσης ότι το 2015 σηματοδοτεί την δισεκατοντηρίδα της γέννησης του George Boole, του οποίου το έργο σχετικά με την εφαρμογή των αρχών της λογικής ως μια μορφή της σύγχρονης άλγεβρας που στηρίζει την επιστήμη των υπολογιστών.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βοηθούν τους ιθύνοντες να αναπτύξουν συνειδητές πολιτικές που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους. Βελτιωμένες πηγές δεδομένων, λογικές στατιστικές μέθοδοι, νέες τεχνολογίες και ενισχυμένα στατιστικά συστήματα επιτρέπουν να ληφθούν καλύτερες αποφάσεις.

The World’s Women 2015 Trends and Statistics

The World’s Women 2015: Trends and Statistics

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής 2015, οι μόνιμες αποστολές της Ιαπωνίας και του Μεξικού στα Ηνωμένα Έθνη θα φιλοξενήσουν μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την έναρξη έκδοσης με τίτλο “Γυναίκες του Κόσμου 2015: Τάσεις και στατιστικές.”

Πρόκειται για την έκτη έκδοση μιας σειράς εκθέσεων που εκπόνησε το Γραφείο Στατιστικής των Ηνωμένων Εθνών, ανά πενταετία, όπως ζητήθηκε συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Δράσης του Πεκίνου (Beijing Platform for Action) που εγκρίθηκε κατά την Τέταρτη Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Γυναίκες το 1995.

Τα οκτώ κεφάλαια της έκθεσης καλύπτουν διάφορους κρίσιμους τομείς πολιτικών ζητημάτων που επισημάνθηκαν στο Πρόγραμμα Δράσης του Πεκίνου το 1995:  πληθυσμός και οικογένειες, υγεία, εκπαίδευση, εργασία, εξουσία και λήψη αποφάσεων, βία κατά των γυναικών, περιβάλλον και φτώχεια. Σε κάθε τομέα, μια προσέγγιση κύκλου ζωής χρησιμοποιείται για να αποκαλύψει τις εμπειρίες των γυναικών και των ανδρών κατά τη διάρκεια διαφορετικών περιόδων της ζωής – από την παιδική ηλικία και τα χρόνια διαμόρφωσης, στο εργασιακό και αναπαραγωγικό στάδιο, μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πηγές: un.org /worldstatisticsday.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  UNODC World Drug Report 2020: Η παγκόσμια χρήση ναρκωτικών αυξάνεται ενώ o COVID 19 έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές ναρκωτικών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!