Βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης “Tell someone you trust” για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

Ευρωπαική Ημέρα Προστασίας των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Σεξουαλική Εκμετάλλευση

Στις 18 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση, του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ημέρα προστίθεται στο συνολικό έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και των κρατών μελών-υπό την εκστρατεία Ένα στα Πέντε-για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, που λήγει φέτος το Νοέμβριο.

Tell someone you trust_socialpolicy.gr

Ένα νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο “Πείτε το σε κάποιον που εμπιστεύεστε” παρουσιάστηκε για την ενημέρωση παιδιών από 9 έως 13 ετών σχετικά με τη σεξουαλική βία και τον κύκλο εμπιστοσύνης.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση και η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – σοβαρές παραβιάσεις των παιδικών δικαιωμάτων – παραμένουν μια τραγική πραγματικότητα με χρόνιες και επιβλαβείς συνέπειες καθόλη τη διάρκεια της ζωής των παιδιών.

Brochure Tell Someone You Trust

Πηγή: Council of Europe

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Κυρώσεις και ανθρώπινα δικαιώματα: προς ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων και καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως

Κράτα το

Be the first to comment on "Βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης “Tell someone you trust” για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!