Δράσεις του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Παλλήνης στα σχολεία

Ο Δήμος Παλλήνης και αυτή τη σχολική χρονιά παραμένει κοντά στην σχολική  κοινότητα, μέσω του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μέσω επιστολής του, έχει ενημερώσει τους Διευθυντές – Διευθύντριες και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Παλλήνης, για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που αφορούν στο χώρο της σχολικής κοινότητας.

Ειδικότερα, ανάλογα με τα αιτήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο του σχολείου, σε σχέση με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνεται η μορφή και η συχνότητα της συνεργασίας (μέσω συναντήσεων) και θα αναζητείται εξειδικευμένα ο αποτελεσματικός τρόπος στήριξης.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης είτε στο χώρο του σχολείου και είτε στον ειδικά στο διαμορφωμένο χώρο της υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς, κατόπιν σχετικού αιτήματος, προκειμένου να συζητηθεί συγκεκριμένη θεματολογία, σεμιναριακού τύπου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας, το «Τοπικό Δίκτυο Αντιμετώπισης της Βίας στα Σχολεία» Δήμου Παλλήνης με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία, προσφέρει ενημέρωση για το Γραφείο Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, έχει ορίσει υπεύθυνο ψυχολόγο, προχωρά σε ατομική ή ομαδική συμβουλευτική όπου και όταν απαιτείται, διατηρεί συστηματική συνεργασία με εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων, ενώ διοργανώνει και ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών

Υπεύθυνη Γραφείου: Ελίνα Κωνσταντίνου(ψυχολόγος)

Τηλ.: 2132091664

Διαβάστε Επίσης  Η ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2010-2020 έχει συμβάλει στην άρση των εμποδίων

Be the first to comment on "Δράσεις του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Παλλήνης στα σχολεία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!