Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: 250.000 παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια

Τον κίνδυνο επανεμφάνισης ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα επισημαίνει σε γραπτή του Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, τονίζοντας ότι περισσότερα από 250.000 παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και στους απαραίτητους εμβολιασμούς.

Το πλήρες κείμενο της γραπτής ερώτησης που κατέθεσε ο Νότης Μαριάς έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 168 της Συνθήκης για την Ε.Ε., η επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας του ανθρώπου. 

Όμως, η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις, που έχει απέναντι στη χώρα, η οποία πλήττεται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της τρόικας. 

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι περισσότερα από 250.000 παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και δεν μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος επανεμφανίσεως ασθενειών, όπως η πολιομυελίτιδα, σύμφωνα με υπολογισμό που έγινε πριν από δύο χρόνια, και όπως αναφέρουν οι «Γιατροί του Κόσμου» σε δημοσίευμά τους. 

Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή ερωτάται:

Ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει, προκειμένου να παρέχεται δωρεάν εμβολιασμός στα Ελληνόπουλα, προλαμβάνοντας τον κίνδυνο επανεμφανίσεων ασθενειών;»

Διαβάστε Επίσης  Το στίγμα και οι ενοχές γύρω από την αποβολή/θνησιγένεια

Be the first to comment on "Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: 250.000 παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!