Προσφυγική κρίση: Στήριξη στην UNICEF με 2 εκατ. ευρώ

Στέλεχος του Προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βοηθά πρόσφυγες και μετανάστες να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στο νησί της Κω, Ελλάδα. Φωτογραφία: UNHCR/S. Baltagiannis.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέσμευσε πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη για την UNICEF, παρέχοντας 2 εκατ. ευρώ ως βοήθεια για 170.000 βρέφη, παιδιά και μητέρες με τη δημιουργία επιχειρησιακών χώρων, φιλικών προς τα παιδιά, που θα λειτουργούν συνεχώς (24/7) και στους οποίους οι οικογένειες θα μπορούν να αναπαύονται, να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και τα αναγκαία για τους χειμερινούς μήνες όπως ρούχα και κουβέρτες.

«Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά σε τόσο ευάλωτα άτομα κατά την κρίσιμη αυτή στιγμή. Πολλά παιδιά προσφύγων και οι γονείς τους, χρειάζονται τρόφιμα, είδη υγιεινής, ζεστά ρούχα και προστασία στα Δυτικά Βαλκάνια, κατά τους χειμερινούς μήνες που πλησιάζουν. Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα διαθέσουμε θα υποστηρίξει ουσιαστικά τις οικογένειες στη Σερβία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Η χρηματοδότηση αυτή συμπληρώνει τις κοινές δράσεις της Επιτροπής και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο των ηγετών σχετικά με την Μεταναστευτική διαδρομή στα Δυτικά Βαλκάνια και το σχέδιο δράσης 17 σημείων.

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Διαβάστε Επίσης  Ένταξη των Ρομά: η ΕΕ να αναλάβει δράση κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της αθιγγανοφοβίας

Be the first to comment on "Προσφυγική κρίση: Στήριξη στην UNICEF με 2 εκατ. ευρώ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!