Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»: Παράταση για ένα έτος (2016)

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, σε διαλογική συζήτηση με το πανελλήνιο συντονιστικό των εργαζομένων και εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ σχετικά με την πορεία του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι», ενημέρωσε ότι από τις 14/10/15 έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τον ορισμό ΟΔΕ, Επιτροπής Σύμβασης και συνεργασία με τον  Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π.Κουρουμπλή και  δήλωσε τα εξής:

 

  1. Το πρόγραμμα με τη μορφή που ισχύει έως σήμερα και με τους ίδιους εργαζόμενους, θα παραταθεί για ένα έτος από 01/01/2016 έως και 31/12/2016, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 60 εκ. ευρώ η οποία θα κατανεμηθεί στους φορείς που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα ΑΚΑΓΕ, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και ΙΚΑ –ΤΕΑΜ.
  2.  Αναφορικά με την τρέχουσα σύμβαση, έχουν ήδη καταβληθεί τρεις δόσεις κατ’ εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της τέταρτης δόσης από τους φορείς που χρηματοδοτούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προκειμένου να κλείσει το πρόγραμμα μέχρι και το τέλος του έτους απαιτείται το ποσό των 5,1 εκ. ευρώ και το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στους φορείς που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα αναλογικά.
  3. Άμεσα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του προγράμματος για το 2016 και τη χρηματοδότησή του.
  4. Άμεσα επίσης θα ξεκινήσει η επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου Πανελλαδικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ευάλωτων ομάδων. Το δίκτυο αυτό θα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (55 εκ. έως και το 2019) και από το ΕΣΠΑ.

 

Στην επεξεργασία του δικτύου αυτού καλούνται να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Σε συνεργασία των συναρμοδίων Υπουργείων και σε διάλογο με τους εργαζομένους θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διασφάλιση των ήδη εργαζομένων στις υφιστάμενες δομές καθώς και η διαδικασία προσλήψεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να καλυφθούν οι τυχόν επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό.

 

Διαβάστε Επίσης  «Φύλο, κράτος πρόνοιας και ανθεκτικότητα στην κρίση» | Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις νήσος

Be the first to comment on "Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»: Παράταση για ένα έτος (2016)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!