Ταινία του Napo “Όταν το άγχος χτυπάει κόκκινο”

Ο Napo είναι μια πρωτότυπη ιδέα που επινοήθηκε από επαγγελματίες επικοινωνίας σε θέματα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για μέσα πληροφόρησης υψηλής ποιότητας, τα οποία υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα, απευθύνονται σε διάφορους πολιτισμούς και γλώσσες και αφορούν πρακτικές ανάγκες των ανθρώπων στο χώρο εργασίας.

Οι ταινίες δεν έχουν στόχο να καλύψουν διεξοδικά συγκεκριμένα θέματα, ούτε έχουν επιμορφωτικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο ρόλος του Napo και των φίλων του είναι να κάνουν μια εισαγωγή στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία με κατανοητό τρόπο, παρουσιάζοντάς τη μέσα από διασκεδαστικούς ήρωες, ευχάριστες ιστορίες και χιουμοριστική διάθεση. Το σύνθημα «Ασφάλεια με χαμόγελο» είναι η συμβολή του Napo για ασφαλέστερους, υγιεινότερους και καλύτερους χώρους εργασίας. Κάθε ταινία αποτελεί συμπαραγωγή διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με έδρα το Μπιλμπάο της Ισπανίας χρηματοδότησε τη δημιουργία του δικτυακού τόπου.

Όλες οι ταινίες της σειράς είναι βωβές ώστε να είναι κατανοητές από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, χώρας καταγωγής ή πολιτισμού. Επίσης, μπορεί κανείς εύκολα να ταυτιστεί με τον Napo, τον βασικό χαρακτήρα, καθώς είναι ουδέτερη και συμπαθητική προσωπικότητα. Ενσαρκώνει τον εργαζόμενο σε οποιονδήποτε κλάδο ή τομέα.

Η ταινία του Napo “Όταν το άγχος χτυπάει κόκκινο” αναφέρεται σε διάφορους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στον χώρο εργασίας, καταδεικνύοντας πώς ένας εργαζόμενος μπορεί να επηρεαστεί και να αντιδράσει σε αυτούς. Όπως σε όλες τις ταινίες της σειράς, ο Napo βοηθά στον εντοπισμό των κινδύνων στον χώρο εργασίας και προσφέρει πρακτικές λύσεις και προτάσεις βελτίωσης.

Όταν το άγχος χτυπάει κόκκινο

Στο άγχος που οφείλεται στην εργασία αποδίδεται υψηλό ποσοστό χαμένων ημερών εργασίας, ενώ ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος αυξάνεται.

Ο Napo εντοπίζει, με το γνωστό χιουμοριστικό του ύφος, ορισμένες από τις αιτίες άγχους μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι υπερβολικές απαιτήσεις, ο ανεπαρκής έλεγχος, η συνεχής πίεση, η απαράδεκτη συμπεριφορά, η έλλειψη σεβασμού, οι αλλαγές, ο κακός προγραμματισμός και οι αντιφατικές οδηγίες που οδηγούν σε σφάλματα, κούραση, εξάντληση, εξουθένωση και χαμηλές επιδόσεις.

Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επιτυχούς διαχείρισης. Η διαχείριση των κινδύνων βελτιώνει την ευημερία των εργαζομένων και τις επιδόσεις των επιχειρήσεων. Το κλειδί είναι η πρόληψη. Η ταινία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα τα εργασιακά περιβάλλονται και αποσκοπεί να δώσει το έναυσμα για συζήτηση ορισμένων από τα δυσκολότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα διευθυντικά στελέχη και οι προϊστάμενοι.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Napo στον δικτυακό τόπο των ταινιών του: www.napofilm.net

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο και Εκπαιδευτικό Υλικό Β'βάθμιας Εκπαίδευσης για το Trafficking

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!