Δημιουργία Τράπεζας Χρόνου στο Δήμο Βριλησσίων

 

O Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην προσπάθεια υλοποίησης μιας καινοτόμου δομής ανταλλακτικού δικτύου – της Τράπεζας Χρόνου Βριλησσίων.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής, το χρόνο. 

Μέσα από μια ιντερνετική πλατφόρμα, το κάθε μέλος θα δημιουργήσει προφίλ και θα αρχίσει να ανταλλάσσει υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες δεν ανταλλάσσονται με ευρώ, αλλά με ώρες που συγκεντρώνει το κάθε μέλος στο προφίλ του.Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται έτσι ώστε μια ώρα υπηρεσίας είναι ίση με οποιαδήποτε άλλη ώρα υπηρεσίας ανεξάρτητα εάν είναι πνευματική ή χειρονακτική εργασία. Ο χρόνος που κερδίζουμε από κάθε συναλλαγή μπορεί να ξοδευτεί κάνοντας χρήση υπηρεσίας από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας. 

Ο ΟΚΠΑ παίρνει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει όσες και όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη δημιουργία της Τράπεζας Χρόνου και να έχουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και τη δημιουργία του δικτύου. Θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο, να οργανώσουμε το πώς θα λειτουργεί η ομάδα και να δούμε πώς θα προωθήσουμε αποτελεσματικά την ιδέα στην κοινωνία μας.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00, στα γραφεία του ΟΚΠΑ, Λεωφ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη Δομών Αλληλεγγύης κα Χριστίνα Παπαδοπούλου – μέλος του Δ.Σ ΟΚΠΑ και στο email: ky@vrilissia.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Covid-19 Refugees Info: Ένας ιστότοπος ενημέρωσης και δικτύωσης χωρίς διακρίσεις

Be the first to comment on "Δημιουργία Τράπεζας Χρόνου στο Δήμο Βριλησσίων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!