Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες 2015: #IamaMigrant

Ελένη Τομπέα-

i am a migrant : Πρόκειται για μια πλατφόρμα με προσωπικές ιστορίες μεταναστών όσο και για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά των στερεοτύπων κατά των μεταναστών και της ρητορικής μίσους στην πολιτική και την κοινωνία.

Η πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα σε μετανάστες να πουν τη δική τους ιστορία τόσο στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα όσο και στα social media αλλά και ταυτόχρονα σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, δείχνει πως η μετανάστευση έχει ανθρώπινο πρόσωπο και είναι πολυποίκιλη ανεξάρτητα από το αν ένας μετανάστης βρίσκεται μακριά από την πατρίδα του για 40 χρόνια ή για 40 ημέρες.

Η εκστρατεία i am a migrant αποτελεί μια παγκόσμια καμπάνια που υποστηρίζεται από μια ευρεία συμμαχία εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και του Κοινού Συμβουλίου για την καλή μεταχείριση των Μεταναστών (JCWI).

IMD2015PBNr

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη (18 Δεκεμβρίου 2015), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης καλεί τη διεθνή κοινότητα να μνημονεύσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι οποίοι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους αυτό το έτος.

Ο ΔΟΜ καλεί τη διεθνή κοινότητα να διοργανώσει την πρώτη αγρυπνία για να τιμήσει τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν ή εκείνους που έχουν εξαφανιστεί, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα ασφαλές λιμάνι μετά από επίπονα ταξίδια σε θάλασσες και ερήμους. Κάθε άνθρωπος έχει ένα όνομα, μια ιστορία, άφηνοντας την πατρίδα του αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες και για την ασφάλεια του όσο και της οικογένειάς του.

Σε ανάμνηση των χιλιάδων ζωών που χάθηκαν φέτος αλλά και κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, ο ΔΟΜ ενθαρρύνει τη διανομή λευκών περικάρπιων με την επιγραφή #iamamigrant το οποίο θα χρησιμεύσει ως το θέμα της φετινής ημέρας, καθώς και για ένα ισχυρό hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αγρυπνία υπό το φως των κεριών είναι μια νέα ευκαιρία για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις κινητήριες δυνάμεις της μετανάστευσης, και το πιο σημαντικό να στραφεί η αφήγηση της μετανάστευσης προς μια θετική αναγνώριση για τους πολλούς τρόπους που οι μετανάστες συμβάλλουν στς χώρες φιλοξενίας τους.

Πηγές: iom.int, iamamigrant.org

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων & Παρηγορικής Φροντίδας - 10 Οκτωβρίου 2020 | Η Παρηγορική Φροντίδα στα δημόσια συστήματα υγείας

Be the first to comment on "Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες 2015: #IamaMigrant"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!