Κούκλες με Αναπηρία: Εκστρατεία “Toy Like Me”

Τον περασμένο Απρίλιο, μια ομάδα γονέων στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε την ηλεκτρονική εκστρατεία στα social media “Toy Like Me” ζητώντας από τους γονείς παιδιών με αναπηρίες, να τροποποιήσουν τα παιχνίδια τους δημιουργώντας έτσι μια «καλύτερη εκπροσώπηση και πολυμορφία στα παιχνίδια» όπως αναφέρει η σελίδα της εκστρατείας στο Facebook. Οι γονείς άρχισαν να στέλνουν φωτογραφίες των παιχνιδιών των παιδιών τους με νέα χαρακτηριστικά, φτιαγμένα στο σπίτι, όπως το σωληνάκι στην παρακάτω φωτογραφία.

Screen-Shot-2015-05-15-at-4.06.11-PM

Η εκστρατεία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η βρετανική εταιρεία Makies, κυκλοφορεί -για πρώτη φορά- νέα σειρά παιχνιδιών με αναπηρίες.Screen-Shot-2015-05-15-at-2.51.59-PM Η εταιρεία Makies χρησιμοποιεί 3D εκτυπώσεις και δημιουργεί ακουστικά βαρηκοΐας, πατερίτσες και κούκλες με σημάδια στο πρόσωπο.  Οι κούκλες της εταιρείας είναι πλήρως προσαρμόσιμες, που σημαίνει πως τα παιδιά θα μπορούν να παραγγείλουν κούκλες με σημάδια, ακουστικά βαρηκοΐας, ακόμη και σκυλιά οδηγούς που να μοιάζουν με τα δικά τους.

Screen-Shot-2015-05-15-at-2.51.29-PM

Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την πρωτοβουλία #ToyLikeMe, όμως οι γονείς πίσω από την εκστρατεία έχουν καταστήσει σαφές πως αυτό είναι μόνο η αρχή. “Εάν οι μικρές εταιρείες όπως η Makies μπορούν να ανταποκριθούν που είναι οι μεγάλες? (LEGO, Playmobil, Mattell, Barbie). Υπάρχουν 770.000  παιδιά με αναπηρίες στη Βρετανία και 150 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο που χρειάζονται καλύτερη εκπροσώπηση στα παιχνίδια. Η παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών πρέπει να ανταποκριθεί.”

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Περί του σωφρονιστικού συστήματος και τα ειδικά μέτρα που διεκδικούν τα άτομα με αναπηρία

Κράτα το

Κράτα το

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. «Αληθινές» κούκλες |

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!