Συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών

«Κοινωνικό Δυναμό», ονομάζεται η πρωτοβουλία, που αποτελεί μία συνεργασία ανάμεσα στο Ίδρυμα Μποδοσάκη και τον δήμο Αθηναίων, που μέσω του δικτύου ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων, στόχο έχει να ενδυναμώσει την κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα, μέσω της παροχής ολοκληρωμένης στήριξης στους φορείς της.

Το «Κοινωνικό Δυναμό» βασίζεται στο κοινό όραμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του δήμου Αθηναίων για τη σημασία υποστήριξης των ενεργών πολιτών και των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών και στοχεύει στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, την προώθηση της συμμετοχικής διακυβέρνησης και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συμμετοχής.

Η πρωτοβουλία σκοπεύει να αγκαλιάσει και να ενισχύσει πρωτοβουλίες και δράσεις ομάδων, όπως οι επίσημα κατοχυρωμένες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (ΜΚΟ), ή μη οργανωμένες ομάδες ενεργών πολιτών, καθώς επίσης και δράσεις πολιτών που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα συλλογική πρωτοβουλία είτε να κατοχυρώσουν μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

Το «Κοινωνικό Δυναμό» φιλοδοξεί να αποτελέσει πεδίο συνάντησης και συνεργασίας όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών. Οι δραστηριότητες του έργου έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκριθούν στις επίκαιρες ανάγκες των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Αθήνα, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί μέσω μιας διαδικασίας εκτίμησης αναγκών. Χαρακτηριστικά, θα προσφέρει ένα πλαίσιο φιλοξενίας (φυσικό και διαδικτυακό χώρο) σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, pro-bono τεχνική υποστήριξη,  ευκαιρίες μάθησης – τόσο μέσω επιμορφωτικών εκδηλώσεων όσο και μέσω της ενσωμάτωσης της διαδικτυακής πλατφόρμας εξ αποστάσεως μάθησης www.ngodynamo.org, που έχει ήδη δημιουργήσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του Προγράμματος των EEA Grants «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Επίσης, το «Κοινωνικό Δυναμό» προωθεί τη δικτύωση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, θα υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας με φορείς με παρεμφερείς ή συμπληρωματικούς στόχους, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας Εργασίας «Δημιουργικοί Πολίτες» του δικτύου EUROCITIES, η οποία εποπτεύεται από τον δήμο Αθηναίων.

Διαβάστε Επίσης  Σημείωμα Πολιτικής για τις Στεγαστικές Συνθήκες των παιδιών στην Ε.Ε

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!